Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Rotary klub Split Novi osigurao donaciju vrijednu 400 tisuća kuna: 'Želimo da KBC postane prijatelj djece'

Rotary klub Split Novi osigurao donaciju vrijednu 400 tisuća kuna: 'Želimo da KBC postane prijatelj djece'

Inicirali smo prije dvije godine akciju koja je jedna od naših najvrjednijih - rekao je Damir Stjepić

Klinika za pedijatriju KBC Split bogatija je za 12 najsuvremenijih elektronički upravljanih terapeutskih kreveta za veću djecu, osam postelja za najmlađe bolesnike, 10 noćnih ormarića i osam stolića za prematanje djece. Donaciju vrijednu oko 400.000 kuna osigurao je Rotary klub Split Novi u suradnji s partnerima iz njemačkog Rotary kluba Bonn Rheinbogen.

Ovom prigodom predstojnik Klinike za pedijatriju prof.dr.sc. Marijan Saraga, uz svesrdnu zahvalu donatorima, najavio je akciju kojom bi splitska bolnica postala prijatelj djece. U akciju je također pozvan Rotary klub Split Novi.

- Ovo je dio naše ideje da KBC postane prijatelj djece. Ići ćemo sustavno na obnavljanje čvorova, obuku kadrova i uređenje apartmana kako bi majke bile 24 sata dnevno s djecom - želja je doktora.

Za jedan dio ili za ono što su, kako je rekao, zacrtali za početak, potrebno je oko 2 milijuna kuna.


Svečanosti primopredaje i otkrivanja ploče imena donatora održane u ponedjeljak bili su predsjednik Rotary kluba Split Novi Damir Stjepić, prva žena njemačkih rotarijanaca Uta F. Miksche, izaslanik predsjednice Andro Krstulović Opara, dogradonačelnica Aida Batarelo i dožupan Luka Brčić.

Stjepić je naveo da se humanitarni rad rotarijanaca na čijem je čelu bazira na pomoći djece, te je dugogodišnji partner Klinike za dječje bolesti KBC Split.

- Inicirali smo prije dvije godine ovu akciju koja je jedna od naših najvrjednijih. Rekao bih da je ovo naš početak prema pedijatriji, našem dugogodišnjem partneru. Nadamo se nastaviti suradnjom na dobivanju statusa bolnice prijatelja djece, pozvani smo da i budemo jedan od nositelja. Plan je iznimno velik, kao i odgovornost - podvukao je Stjepić.

Dogradonačelnica Aida Batarelo je podsjetila da je Split prošle godine dobio titulu 'Grad prijatelj djece' i zahvalila se svima koji su sudjelovali u akciji.

- Djeca su naše najveće blago, svi zajedno smo na dobrom putu za boljitak naše djece - poručila je dogradonačelnica.

Da nema podjela kada su u pitanju djeca, naglasio je pak dožupan.

Krstulović Opara je naveo da je Rotary klub Split Novi pokazao da je stvorio i uživa povjerenje među europskim kolegama.

- Povjerenje su podijelili sa splitskom pedijatrijom i na najljepši mogući način stvorili priču o humanitarnom djelovanju i društvenoj odgovornosti. Ovo su izvrsne prigode koje treba stalno isticati, a tim se isticanjem stvara puno bolje okružje u medijima i javnosti jer se isplati davati, truditi i pomoći onima kojima je najpotrebnije. Donacija od 400.000 kuna u današnjim je uvjetima zaista velika stvar - zaokružio je izaslanik predsjednice.

Vaša reakcija na temu