Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ryanair se vraća u Zadar, karte za svibanj i lipanj po promotivnim cijenama puštene u prodaju

Ryanair se vraća u Zadar, karte za svibanj i lipanj po promotivnim cijenama puštene u prodaju

Imat će ukupno 31 liniju

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair najavila je da se u sezoni 2020. vraća bazu u Zadru i uspostavljanje 11 novih linija.

- U bazi u Zadru će se nalaziti tri zrakoplova Laudamotiona, austrijske niskotarifne avio tvrtke u vlasništvu Ryanaira, čime bi se trebalo direktno otvoriti 90 novih radnih mjesta u Ryanairu - istaknuto je na konferenciji za novinare Ryanaira i Zračne Luke Zadar.

Ryanair je imao bazu u Zadru do kraja prošle godine, pa će od Zračne luke Zadar opet uzeti prostore koje je i ranije iznajmljivala. U sklopu ljetnog reda letenja 2020. godine Ryanair će u Zračnoj luci Zadar imati ukupno 31 liniju, nove linije uključuju europska odredišta: Aarhus, Bremen, Cork, Pariz, Gdansk, Kaunas, Liverpool, Maastricht, Rigu, Toulouse i Wroclaw. Iz kompanije procjenjuju da će u idućoj godini ukupno prevesti 672 tisuće putnika, što je 50-postotno povećanje, čime će ukupno generirati oko 490 radnih mjesta u raznim djelatnostima i uslugama koje se pružaju na Zračnoj luci Zadar.

- To je dio naših nastojanja da doprinesemo rastu prometa, turizma i radnih mjesta - poručio je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson koji je otkrio kako će od 12. prosinca u prodaju biti puštene karte po promotivnim cijenama od 21,99 eura, i to za putovanja u svibnju i lipnju iduće godine.

- Rast ponude Ryanaira prema Zadru iz svih krajeva Europe proteklih godina pokazuje kako Zadar i Hrvatska imaju što za ponuditi našim gostima. Ryanair čini Zadar i Hrvatsku dostupnijima cijeloj Europi, ali ne zaboravimo, i Europu Zadru i Hrvatskoj - kaže direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.

Vaša reakcija na temu