Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
S ginekologinjom i nećakinjom na Rivi se sukobio jedan od utemeljitelja splitskog HDZ-a, njegova priča razlikuje se od njihove

S ginekologinjom i nećakinjom na Rivi se sukobio jedan od utemeljitelja splitskog HDZ-a, njegova priča razlikuje se od njihove

Tomislav Lozo pušten je da se brani sa slobode

Ginekologinja Marija Divić i njezina nećakinja sukobile su se na štekatu kafića na Rivi sa 66-godišnjim umirovljenim profesorom Tomislavom Lozom, inače, jednim od utemeljitelja splitskog HDZ-a. Premda je Lozo osnivao HDZ u Splitu, odavno nije u stranci. 

Lozo se nakon obračuna na Rivi udaljio i potom pojavio u Prvoj policijskoj postaji. Uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda ginekologinji i nećakinji. S Rive su žene odvedene u bolnicu na pružanje liječničke pomoći, no i Lozo je, kako doznajemo, u sukobu zadobio ozljede. 

Nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu Lozo je pušten da se brani sa slobode. Nije osuđivan pa pritvor nije ni tražen. Njegova priča u bitnom se razlikuje od onoga što su ispričale Divić i nećakinja te njima bliske osobe. 

Lozo se požalio da su žene bile prilično bučne i da su loše govorile o Karolini Vidović Krišto. Kazao im je da što joj fali, da je zgodna i pametna. Tada su postale još glasnije. Nešto kasnije Lozu je prosjakinja pitala da joj da što novca. Kazala mu je da su je poslale gospođe koje su joj rekle da on ima novca.

On se okrenuo prema njima, a one su mu povikale da prosjakinji da novca pri tom ga nazvavši 'ćoronja' zbog njegovih naočala. Došao je do stola i kazao im da im treba apaurin. Mlađa žena ga je tada udarila čašom u bradu, a on ju je srušio sa stolice na pod. Potom je s leđa dobio udarac tupim predmetom, pretpostavlja, bocom u uho. Onda je bacio na pod i stariju ženu i udaljio se s Rive te naknadno javio policiji.

Vaša reakcija na temu