Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić SADA I SAMI ODLAZE Park šuma Marjan ostala bez čuvara prirode, uskoro natječaj za primanje novih u službu
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

SADA I SAMI ODLAZE Park šuma Marjan ostala bez čuvara prirode, uskoro natječaj za primanje novih u službu

Bit će ih manje, ali će biti bolje plaćeni

Javna ustanova za upravljanje Park šumom Marjan ostala je bez čuvara prirode. Većine nije bilo već neko vrijeme, uglavnom su bili po bolovanjima, a odnedavno na spisku zaposlenika više nema nijednog! 

Kao što je poznato glavni čuvar prirode Marjan Gavrančić dobio je otkaz u ožujku, i to zbog kršenja obveza iz radnog odnosa. Nakon nove sistematizacije, dva čuvara prirode nisu prihvatili nove ugovore, dok su druga dvojica prešla na druga radna mjesta. Među onima koji nisu htjeli prihvatiti ugovore nalazi se i Tino Babić, koji je bio predstavnik radnika u Upravnom vijeću ustanove. 

Sve se događa nakon što je zbog nove sistematizacije Javna ustanova ostala bez dvojice bivših ravnatelja Damira Grubšića i Roberta Koharevića te šefice Pravne službe Ane Perčić

Informaciju da Park šuma Marjan nema više nijednog čuvara prirode potvrdio je ravnatelj Marko Pejnović

'Istina je da u ovom trenutku nemamo niti jednog čuvara prirode, no moram naglasiti da se njihov nedostatak u ovom trenutku ne odražava na sankcioniranje nedozvoljenih aktivnosti u Park šumi Marjan, jer drugi zaposlenici ustanove u Odsjeku nadzora uz suradnju s odvjetničkim uredima promptno i uspješnije nego u prošlosti reagiraju na sve uočene nepravilnosti', kaže Pejnović. 

Znamo odranije da je vladalo veliko nezadovoljstvo upravljačkih struktura jer čuvari prirode nisu bili skloni sankcioniranju. Nakon dolaska Ivice Puljka na čelo gradske uprave obavljeni su razgovori s njima te je zatraženo da ubuduće nastupaju restriktivno i počnu pisati kazne. 

Gavrančić je tako prije otkaza postupao zbog radova na kanalizaciji u Vili Dalmacija što je na koncu rezultiralo kaznama i kaznenom prijavom za gradonačelnika Ivicu Puljka. Mjesec dana prije otkaza konfrontirao se s ravnateljem i dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem oko dizanja rampe za kamion koji je nosio materijal za gradilište na Institutu. Bio je i protukandidat Pejnoviću na izboru za ravnatelja.

Zbog preuzimanja Botaničkog vrta, u Park šumi planiraju manji broj čuvara prirode, svega njih dvojicu. No, bit će bolje plaćeni, najavljuje Pejnović. Birat će se, jasno, na javnom natječaju. Na posljednjem natječaju odabrana su dvojica čuvara prirode od kojih se očekivalo da će svojim primjerom natjerati starije kolege na predaniji odnos prema poslu, no na koncu se pokazalo da su očekivanja možda ipak bila malo prevelika. Zbog propusta u natječaju Inspektorat je podnio optužni prijedlog protiv ustanove i bivšeg ravnatelja Stipe Mušure. Jedan od primljenih kandidata imao je umjetničko, a ne tehničko zvanje.

Vaša reakcija na temu