Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SAMO U PAKETU Konstruktor prodaje pet milijuna kuna dionica Hajduka

SAMO U PAKETU Konstruktor prodaje pet milijuna kuna dionica Hajduka

Deset tisuća dionica predstavlja 1,8 posto udjela u Hajduku

Nekad moćni Konstruktor inženjering završio je u stečaju pa se prodaje imovina društva. Među vozilima, strojevima, objektima i kamenolomima našlo se i 10 tisuća dionica Hajduka koje će uskoro biti ponuđene po cijeni od pet milijuna kuna.

'Pripremamo prodaju koja će biti oglašena u Slobodnoj Dalmaciji i na portalu suda, odnosno, sudačke mreže. Tih 10 tisuća dionica predstavlja 1,8 posto udjela u Hajduku. Dionice će biti ponuđene u paketu. Ako ne bude zainteresiranih, cijena će se spustiti 20 posto', kazao nam je Frano Krišto, stečajni upravitelj Konstruktor inženjeringa. 

Odluka o prodaji dionica Hajduka donesena je na Odboru vjerovnika prošlog tjedna. Prodavat će se i nastambe u Dugobabama procijenjene vrijednosti 6,6 milijuna kuna, tamošnji kamenolom vrijedan 3,2 milijuna kuna te zemljišta u Zelovu vrijedna 1,1 milijun kuna. 

Visina jamčevine iznosi 10 posto od početne cijene u oglašavanju s rokom uplate najmanje sedam dana prije otvaranja ponuda koje se dostavljaju Trgovačkom sudu u Splitu. Javno otvaranje bit će na posebnim sjednicama Odbora vjerovnika. 

Konstruktor inženjering u stečaju samo u prvom isplatnom redu ima 187 milijuna kuna priznatih tražbina, od čega 112 milijuna kuna otpada na dug državi za poreze i doprinose. Neplaćeni PDV je u drugom isplatnom redu i vjerojatno nikada neće doći na naplatu. 

Konstruktor inženjering preko FINA-e prodaje i bivšu robnu kuću Namu na Trešnjevci u Zagrebu, čija je vrijednost procijenjena na 41 milijun kuna. 

Vaša reakcija na temu