Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Savo Pejović i po treći put osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo u Segetu

Savo Pejović i po treći put osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo u Segetu

Nije došao na objavu, a određen mu je istražni zatvor

Bivši kapetan JNA i snajperist HV-a Savo Pejović i po treći put je nepravomoćno osuđen na 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo u Segetu u travnju 2005. godine. Vijeće Županijskog suda u Splitu drži da mu je krivnja dokazana, i to na temelju pomne analize izvedenih dokaza, prije svega metka koji je nađen tijekom pretrage, a za kojeg je ustanovljeno da je bio u istom oružju kao i čahura pronađena na mjestu ubojstva. 

Te večeri, između 23 i 1 sat, Pejović je, po presudi splitskog suda, likvidirao 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlicu i njegovog prijatelja 18-godišnjeg Nenada Rakijara. Koristio je dva oružja, škorpion i pištolj marke Crvena zastava ili Beretta, oba kalibra 7,65 milimetara. U Kozlicu je ispalio najmanje osam hitaca, u Rakijara tri. 

Oružje s kojim je počinjeno dvostruko ubojstvo nije nađeno, a nije utvrđen ni motiv likvidacije. 

Pejović je tvrdio da je nevin, da žrtve nikada nije vidio, niti je s njima imao ikakav kontakt. Te večeri nije ni izlazio jer se osjećao loše, no već iduće jutro vozio je punca liječniku. Obrana je sporila zakonitost pretrage tijekom koje je nađen metak, no Vrhovni sud utvrdio je pravomoćno da se radi o zakonitom dokazu. 

Sutkinja je zaključila da je Pejović po svojim psihičkim svojstvima bio sposoban počiniti ovo djelo. Otegotno mu je bilo što je ubio dvije mlade osobe na pragu života, učinio je to okrutno, planirano, odlučno i bezobzirno, kazala je. 

Iako ima 64 godine, vijeće smatra da je kazna primjerena. 

'On živi, a životi žrtava ugašeni su 2005. godine', kazala je sutkinja. 

Pejović je osuđen po starom, blažem zakonu. Da su mu sudili po novom, strožem, mogao je dobiti dvostruku kaznu. 

Na objavi presude nije se pojavio, a određen mu je istražni zatvor. Branitelj je kazao da vjerojatno nije imao novca da plati put do Splita.

Vaša reakcija na temu