Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Savo Pejović završio u Klinici za psihijatriju, neizvjestan početak suđenja

Savo Pejović završio u Klinici za psihijatriju, neizvjestan početak suđenja

Po treći put mu sude za dvostruko ubojstvo počinjeno prije 17 godina

Nakon što se nije pojavio na ročištu početkom mjeseca, Savu Pejovića, optuženog za dvostruko ubojstvo u Segetu iz 2005. godine, sutra je do splitskog suda trebala dopratiti policija kako bi se osigurala njegova nazočnost na raspravi, no to se ipak neće dogoditi. Pejović je, naime, završio u Klinici za psihijatriju u Zagrebu te nije poznato koliko će potrajati njegovo liječenje. Moguće i više mjeseci. 

Bivšem niškom specijalcu i snajperistu HV-a po treći put sude za ubojstvo 22-godišnjeg zaštitara Nediljka Kozlice i 18-godišnjeg Nenada Rakijara. Na parkiralištu hotela Jadran izrešetani su s jedanaest metaka, a ubojica je koristio dva oružja. 

Pejovića su uhitili nakon sedam mjeseci. U kući mu je pronađena veća količina municije te jedan metak koji ga je povezao s ubojstvom. Pejović je tvrdio da je podmetnut, no na kraju je prihvaćen kao valjan krucijalan dokaz temeljem kojeg je dva puta osuđen na 20 godina zatvora. Presuda je oba puta ukinuta iz proceduralnih razloga. 

Ovo nije prvi, a ni vjerojatno posljednji put da je suđenje odgođeno zbog Pejovićeve hospitalizacije. Tako je bilo još od prvog suđenja, 2012. smjestili su ga u Vrapče kako bi u mjesec dana provjerili može li pratiti raspravu s manje od 30 tableta, koliko bi inače popio prije dolaska na sud, a 2013. završio je u pritvoru zbog izbjegavanja suda.

Vaša reakcija na temu