Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SCENA NA MATEJUŠKI Zbog ilegalnih reklama vlasnik agencije zaprijetio Puljkovom zamjeniku, odvela ga policija

SCENA NA MATEJUŠKI Zbog ilegalnih reklama vlasnik agencije zaprijetio Puljkovom zamjeniku, odvela ga policija

Poručio je Bojanu Ivoševiću da će ga istriskati

Splitska policija odvela je sinoć s Matejuške 44-godišnjeg vlasnika turističke agencije, i to zbog prijetnje koju je preko telefona uputio zamjeniku splitskog gradonačelnika Bojanu Ivoševiću

Zamjenik Ivošević je na putu s posla kući svratio do agencije kako bi im rekao da više ne smiju ilegalno postavljati sendvič reklame u obližnjem parku. Već nekoliko puta su intervenirali komunalni redari, ali bez uspjeha. 

'Bio je neugodan prema njima i nastavio je s postavljanjem reklama', kaže nam Ivošević. 

Kada je došao u agenciju, djelatnica je razgovarala s vlasnikom pa je dala telefon Ivoševiću. Njemu očito nije najbolje pala zabrana ilegalnog reklamiranja jer je poručio Ivoševiću da će doći do agencije i istriskati ga. 

Ivošević je pozvao policiju koja je odmah reagirala te stigla na Matejušku, koji minut prije vlasnika agencije koji se, kako je najavio, stvarno i pojavio. 

Policija je vlasnika agencije odvela na kriminalističko istraživanje. Kako doznajemo, protiv privedenog se vodi niz postupaka širokog spektra kaznenih djela, od onih iz sfere gospodarstva do onih s elementima nasilja. 

U svibnju je optužen za prijevaru, sud je izdao kazneni nalog, a slučaj je pravomoćno zaključen prije 10 dana s uvjetnom osudom od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine. 

Evo što nam je Ivošević kazao: 

'Nažalost, nekad u obavljanju svog posla susrećemo se i s ovakvim situacijama. Nedopustivo je da netko uporno djeluje nezakonito i na neugodan način komunicira s komunalnim redarima koji samo svoj posao rade. Dokle su osobe tog profila spremne ići u borbi za svoje nezakonitosti, najbolje govori i ova situacija, ali vjerujem da će sustav u konačnici poslati jasnu poruku kako red nema alternativu i kako nema mjesta prijetnjama prema osobama koje samo rade svoj posao i postupaju prema nezakonitostima'.

Vaša reakcija na temu