Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić SDP: Marjan je splitski!

SDP: Marjan je splitski!

Bez park šume i pomorskog dobra Split nažalost i dalje ostaje Oparin privremeni grad, kaže Danijel Kukoč

Nakon što već duže vrijeme traje bitka između Grada Splita i države oko vlasništva nad Park šumom Marjan, te tko bi s njom trebao upravljati saznajemo da je DORH u produžetcima zauzeo stav da bi Marjan trebao pripasti Splitsko-dalmatinskoj županiji.

'Istoj onoj županiji koja Marjan sustavno dugi niz godina nagriza davajući sumnjive koncesije na pomorskom dobru na Benama i Kašjunima svojim političkim podobnicima u svrhu zadovoljenja njihovih privatnih interesa a na uštrb javnog interesa odnosno interesa građana Splita.

SDP Split je u više navrata u posljednjih nekoliko godina upozoravao i predlagao da je u Zakon o šumama potrebno uvesti institut lokalnih šuma kojim šumama bi upravljale jedinice lokalne samouprave na čijem području se šume nalaze. Kategoriju lokalnih šuma poznaje 18 zemalja Europske unije, a ostalih šuma još 4 članice, i možemo reći da predstavlja općeprihvaćeni standard u zemljama EU', poručuje Danijel Kukoč, SDP-ov županijski vijećnik SDP i predsjednik Savjeta za zaštitu okoliša SDP Split.

Uvođenje instituta lokalnih šuma u Zakon o šumama u javnom je interesu, a posebno u interesu građana grada Splita, kaže i dodaje:

'Također, u više navrata SDP Split je u posljednje 2-3- godine tražio od grada Splita da od županije preuzme ovlaštenje za davanje koncesija na pomorskom dobru na svom području sukladno članku 21. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama na što se Oparina administracija oglušila.

Na ovaj način grad bi imao prilike uvesti reda na svom području i napokon sustavno početi upravljati svojim vrijednim resursima.

Jedino potpunim upravljanjem resursima na svom području Split ponovno može postati veliki grad i urbana metropola.

Bez Marjana i pomorskog dobra Split nažalost i dalje ostaje Oparin privremeni grad'.

Vaša reakcija na temu