SDP, Nova ljevica i Dalmatinski demokrati iznijeli program za bolji život stanovnika Lovreta, Skalica i Brodarice

SDP, Nova ljevica i Dalmatinski demokrati iznijeli program za bolji život stanovnika Lovreta, Skalica i Brodarice

Pozivaju građane da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za njihovu listu

SDP, Nova ljevica i Dalmatinski demokrati pozivaju stanovnike Lovreta, Skalica i Brodarice da izađu u nedjelju na kotarske izbore, koji će se za njih održati u prostorijama Gradskog kotara Lovret u Gundulićevoj 11, i da zaokruže listu njihove koalicije pod brojem sedam. Na listi su: Igor Radovniković, dipl.ekonomist, Nino Aviani, kineziolog-kondicijski trener, Silvana Savić, novinarka, voditeljica, Denis Pavić, predsjednik udruge Kadulja i volonter, Ivica Borić, profesor geografije, Anita Koludrović-Perić, profesorica engleskog i talijanskog jezika i Jakov Cvitković, dipl. pravnik.

Program za Lovret, Skalice i Brodaricu saželi su u deset točaka.

Prva se odnosi na Park Mladosti, odnosno Tursku kulu koja bi trebala postati uređeni javni gradski park i potencijalna sportsko–rekreacijska zona. Oni drže da je nužno češće održavanje od strane gradskih komunalnih tvrtki, uređenje prilaznih putova te organiziranje raznih događanja. Potrebno je, smatraju, osigurati dodatne sadržaje poput raznih vrsta igrališta, trim i biciklističkih staza.

Po pitanju stanja kolnika i nogostupa misle da je nužno, u suradnji sa Gradom, što je moguće prije sanirati potencijalno opasne rupe za vozače i pješake na kolniku i nogostupu i to novim slojem asfalta, a ne djelomičnim 'krpanjem'.

Planiraju i zaštititi zelenu površinu u Ulici Hrvatske mornarice gdje zbog učestalog parkiranja neodgovornih vozača u suradnji sa Parkovima i nasadima i Gradom žele obnoviti oštećene zelene površine te postaviti zelene ogradice ili betonski rubnik.

Zbog nedovoljne preglednosti pješačkih prijelaza duž Gundulićeve ulice, na kojoj su četiri prijelaza bez semafora, i česte brze vožnje zalažu se za postavljanje zvučnih ili vibracijskih traka.

Zatražit će da Čistoća bolje i češće održava pothodnik ispod Ulice Hrvatske mornarice kako bi kod građana stvorili naviku da ga koriste i da se tu osjećaju sigurno.

Na Brodarici traže rješenje problematičnog raskrižja ulica Mike Tripala, Puta Brodarice i Terzićeve gradnjom rotora. 

Potencijalne lokacije za uređena nenaplatna parkirališta vide pokraj Pomorske škole (preko puta zgrade Jadranskog osiguranja) i uz OŠ Skalice (sjeverna strana).

Smatraju da je zbog velikog broja domaćih ljudi i turista nužno da Promet omogući izgradnju ili postavljanje javnog WC-a na kolodvoru u Sukoišanskoj. 

Treba im i više linija javnog gradskog prijevoza jer smatraju da, s obzirom na veličinu kvarta i broj stanovnika, linije broj 7., 8., i 17. nisu dovoljno česte.

Na kraju ističu kako treba povećati broj zelenih otoka za odvojeno sakupljanje otpada s obzirom na potrebe velikog broja stanovnika kvarta.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14