Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP i Nova ljevica: Za kotar koji će živjeti po načelu dobar život svima, a ne samo njima

SDP i Nova ljevica: Za kotar koji će živjeti po načelu dobar život svima, a ne samo njima

Imamo viziju Trstenika kao kvarta cvijeća i zato želimo osigurati sadnice cvijeća na balkonima stanovnika i to besplatno

Namjera nam je riješiti sve veći problem s parkingom gdje se kao jedan od dodatnih problema pokazuje to što određene rent a car i security tvrtke sve više opterećuju ulaz u Ulicu Šime Ljubića. Za nas je ovo goruće pitanje s obzirom na sve veći problem s parkiranjem i na lokalnoj razini. Nadalje, generacije stanovnika Trstenika spuštale su se javnim putem preko hotela Split i tzv. Češkog kampa do plaža na Trsteniku, tražeći razonodu u kupanju i šetnji. Nedavno je javni put zatvoren žičanom ogradom, lancem i katancem. Želimo to promijeniti i vratiti na prvobitno stanje - poručili su iz SDP-a Trstenik. 

Dodali su da osim toga postoji i ništa manji problem s neodržavanjem zemljišta od strane vlasnika, inače posljednje sportsko-rekreativne zone u kotaru. Poručuju da nije važno čiji je teren, ali da taj prostor treba kultivirati i omogućiti da se na tom njemu igraju djeca. 

- Imamo viziju Trstenika kao kvarta cvijeća i zato želimo osigurati sadnice cvijeća na balkonima stanovnika i to besplatno, a želja nam je i izgraditi vježbalište na otvorenom. Danas je pred nama veliki izazov osiguravanja kvalitetnog života za građane i građanke. Zbog toga smo ovaj put naše snage odlučili usmjeriti k onim najranjivijima i najugroženijima. Apeliramo na zbrinjavanje socijalno najugroženijih te na rješavanje ključnog problema križanja Bračke i Velebitske ulice i nepostojećeg kružnog toka - kazali su SDP-ovci. 

Nositelj njihove liste je Damir Barbir, potpredsjednik SDP-a Split, koji je cijeli svoj radni staž stekao u privatnom sektoru, kao pravnik u odvjetničkom uredu i poduzetnik u turizmu. Tu je i Vinko Bajrović Capo, profesor, viši prosvjetni savjetnik-nadzornik za matematiku koji daje besplatne repeticije maturantima i učenicima lošijeg imovinskog statusa te Zdravko Roje, docent predavač na MF-u u Splitu, umirovljeni specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, spreman pomoći besplatnim medicinskim savjetima.

- Našim programom mi vam dajemo mogućnost da podijelite s nama viziju našeg kotara, a s njom mi želimo ponovno uspostaviti temeljne vrijednosti socijaldemokracije: slobodu, jednakost, solidarnost i pravednost. Pozivamo sve stanovnike Trstenika da 17. lipnja izađu na izbore jer promjene kreću od malih stvari. Za Listu br. 4 SDP-a i Nove ljevice! Dobar život svima, a ne samo njima!

Vaša reakcija na temu