Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP: 'Lijevo liberalne snage imaju veće šanse da sastave Vladu kad je izlaznost na izbore veća'

SDP: 'Lijevo liberalne snage imaju veće šanse da sastave Vladu kad je izlaznost na izbore veća'

HDZ se nema okrenuti kome negoli Škori i Domovinskom pokretu

'Dan odluke je pred nama. Hoće li Hrvatska nastaviti putem korupcije, klijentelizma, ughljebništva, društvene netolerancije, povijesnog revizionizma, niskih stopa gospodarskog rasta, slabe kupovne moći građana, nejednakih prilika za sve u obrazovanju i zapošljavanju, putem iseljavanja ili će nakon 5. srpnja napraviti zaokret, ovisi ponajprije o nama samima. Izbori su jedina konkretna prilika za izravnu participaciju u kreiranju vlasti i odabiru puta kojom će jedna demokratska zemlja krenuti. Od iznimne je važnosti izaći na izbore, od velike je važnosti nagovoriti sve oko sebe da učine isto, neovisno o tome za koga će glasovati. Dosadašnja praksa govori da progresivne, lijevo liberalne snage imaju veće šanse da sastave Vladu kad je izlaznost na izbore veća', poručuju iz SDP-a.

'Postoje mišljenja da ovako ideološki centristički umiveni HDZ s jednim EU birokratom na čelu nije dovoljna prijetnja lijevo orijentiranim biračima da bi bili motivirani za izlazak na izbore. Potpuno krivo! Jasno je da će izbori biti neizvjesni i da će u slučaju bilo čije relativne pobjede postizborne koalicije biti nužne. RESTART koalicija će se okrenuti lijevim opcijama poput Možemo!, koje će prijeći prag i predstavnicima manjina. HDZ se nema okrenuti kome negoli Škori i Domovinskom pokretu. A to znači da bi na vlast došla najcrnja desnica, u kojoj bi ministar policije mogao postati konzervativni radikal Zekanović, a ministar kulture filoustaški povijesni revizionist Hasanbegović. Zatvorimo im vrata, dajmo glas za tolerantno društvo, za pravedniju i uspješniju Hrvatsku bez korupcije', stoji u SDP-ovom priopćenju.

Vaša reakcija na temu