SDP-ovci ČESTITALI VATROGASCIMA: 'Dajmo krila našim herojima'

SDP-ovci ČESTITALI VATROGASCIMA: 'Dajmo krila našim herojima'

Brza intervencija i neometan put su ključni u gašenju požara, kaže Franić

Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik i potpredsjednik SDP-a Split, kazao je kako smo bili svjedoci strašnog požara u Papandopulovoj ulici koji je izbio 24. studenog 2019. te podsjetio kako je intervencija vatrogasaca bila otežana zbog neoznačenog, neprimjerenog te automobilima zakrčenog vatrogasnog prilaza. 

- Iako nije u našoj nadležnosti, apelirali smo na Grad da zatraži izvid stanja JVP-a Split po pitanju Papandopulove ulice. Nakon što se to nije događalo i sami smo se obratili JVP-u koji su ubrzo izišli na teren te popisali potrebne mjere kojim bi se olakšala hitna vatrogasna intervencija. Apelirali smo na Grad kako dopisima, tako i putem medija da se provedu potrebne mjere i da stanovnici Trstenika konačno budu sigurni i dobiju vatrogasni prilaz čime se može olakšati našim vatrogascima pristup opožarenim područjima te možda u budućnosti i spasiti nečiji život - kazao je Barbir.

Pozvao je i druge kotareve da se uključe u ovu problematiku te pomognu u što bržem uspostavljanju primjerenih vatrogasnih prilaza na potrebitim područjima u okviru Grada Splita.

- Za savjet i upute smo im uvijek na raspolaganju. Sretan vam svjetski dan vatrogasaca! - zaključio je Barbir.

Ante Franić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Splita, također je čestitao vatrogascima njihov dan. 

- U svom mandatu kao gradonačelnik Splita  veliku ću pažnju posvetiti sigurnosti građana, pogotovo zaštiti od požara. Obvezujem se da ću u suradnji s gradskim kotarevima i mjesnim odborima po uzoru na Kotar Trstenik osigurati vatrogasne pristupe svim zgradama na području grada Splita kako bismo osigurali vatrogasnim postrojbama neometan prilaz zgradama i neboderima u slučaju požara. Brza intervencija i neometan put su ključni u gašenju požara - kazao je Franić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(96938, "");
Pregledaj komentare
29