Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP-ovci slavili pobjedu u Gradacu, prijavili ih za remećenje reda i mira

SDP-ovci slavili pobjedu u Gradacu, prijavili ih za remećenje reda i mira

'Čista politička intervencija'

Makarska policija je u nedjelju zaprimila dojavu da se na javnom mjestu na području Gradaca okupilo stotinjak osoba koje narušavaju red i mir. 

Utvrdili su da je 45-godišnjak prekršio Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te da je 37-godišnjak kršio red i mir tako što je vikao, pjevao i omalovažavao policajca. On je prijavljen i zbog prekršaja iz Zakona o eksplozvnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja jer je posjedovao bengalku. Za još deset osoba je utvrđeno da su narušavale red i mir na osobito drzak način.

Matko Burić, uvjerljivi pobjednik izbora za načelnika Gradaca, potvrdio nam je kako je policiji prekinula slavljenički party.

'Za prijave nije bilo nikakvog razloga. Svugdje se slavilo, pa tako i u nas. Imali smo pravo proslaviti povijesnu pobjedu', kaže Burić koji je dobio tri puta više glasova od konkurenta iz HDZ-a.

Slavlje je, kaže Burić, organizirano na otvorenom.

'Učinili smo to radi poštivanja epidemioloških mjera i sigurno smo ih više poštivali nego premijer Plenković kada je slavio pobjedu na parlamentarnim izborima', kaže Burić, koji je pobijedio i prije četiri godine kada je s vlasti u Gradacu skinut HDZ nakon 25 godina vladavine.

'Ovo je bila čista politička intervencija. Pjevalo se, nije upućena nijedna pogrdna riječ, ako se malo i pretjeralo, moglo se tolerirati. To je slavlje koje se organizira jednom u četiri godine', zaključio je novi-stari načelnik Gradaca.

Vaša reakcija na temu