SDP POZIVA U Split Pride trebaju se uključiti gradonačelnik i župan

SDP POZIVA U Split Pride trebaju se uključiti gradonačelnik i župan

Goran Kotur kaže da će njihovi članovi sudjelovati na Prideu kao što su i ranijih godina

Predsjednik splitskog SDP-a, Goran Kotur, najavio je da će članovi njihove stranke kao i prijašnjih godina sudjelovati u sutrašnjem Split Prideu i pozvao je gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i župana Blaženka Bobana da se i oni priključe.

- Podržat ćemo borbu za tolerantno i otvoreno hrvatsko društvo. To uključuje ne samo toleranciju nego i društveno prihvaćanje LGBTIQ zajednice. Kad se širi prostor slobode, cijelo društvo ima koristi od toga. Osim što je bolja društvena klima, u pravilu su u otvorenim i tolerantnim sredinama bolji i ekonomski pokazatelji. Čelnici gradske i županijske vlasti također trebaju dati svoj doprinos razvoju tolerancije i otvorenosti u našem društvu. Dakle, u sutrašnji Split Pride trebaju se uključiti gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Ovim putem ih pozivam da to i učine poručio je Kotur.

Sloboda pojedinca da odlučuje o svom životu, dodaju SDP-ovci, ni u kojem se slučaju ne smije dovoditi u pitanje, počevši od prava na odlučivanje o vlastitom tijelu do odabira načina života i biranja životnih partnera. 

- Povorka ponosa koja se i ove godine održava u Splitu u cilju je senzibiliziranja javnosti kako u našem gradu postoje ljudi koji su marginalizirani upravo zbog seksualne orijentacije koja ne bi smjela utjecati ni na jedan vid njihova života, ali, nažalost, često su metom agresivnih ispada, mržnje i diskriminacije. Upravo zbog toga, dajemo podršku, i riječju i sudjelovanjem, organizatorima i sudionicima Povorke ponosa u borbi protiv klime netrpeljivosti i ograničavanja ljudskih sloboda - istaknula je Ana Lovrić, predsjednica Foruma žena SDP-a Split.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46988, "");
Pregledaj komentare