Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP PREDSTAVIO KANDIDATKINJU ZA DOGRADONAČELNICU 'Jedan od prioriteta mi je park za slijepe na Zvončacu'

SDP PREDSTAVIO KANDIDATKINJU ZA DOGRADONAČELNICU 'Jedan od prioriteta mi je park za slijepe na Zvončacu'

Eleonora Mandić u rat je otišla maloljetna

SDP-ovci su danas pred spomenikom Radi Končaru predstavili kandidatkinju za dogradonačelnicu Eleonoru Mandić. Zašto ispred spomenika Končaru, objasnio je Goran Kotur, kandidat za dogradonačelnika i šef splitskog SDP-a. 

'Nalazimo se ispred spomenika Radi Končaru da pokažemo da se Splićani i Splićanke ne dijele po porijeklu i rođenju, nego po ljubavi za Split. Rade Končar je došao u naš grad u najtežim vremenima. Došao se boriti da Split ne bude dio Italije i da bude ponovno hrvatski grad. Uhvatili su ga i strijeljali u Šibeniku. Čovjek je puno pomogao da se antifašistički pokret u Splitu razvije i da Split bude hrvatski grad. Ela je rođena Osječanka, ali živi u Splitu više od 20 godina. Diše ovaj grad, voli ovaj grad', kazao je Kotur.   

'Ela je pokazala sposobnost, kvalitetu i odlučnost. Od Domovinskog rata pa do rada u gradskom kotaru i udrugama, SDP-u te kao privatna poduzetnica, pokazala je sposobnost i odlučnost i bit će dio kvalitetnog tima SDP-a. Naša generacija može nadmašiti generaciju koja je napravila zadnji razvojni iskorak. Split ne smije biti tema medija da se ismijava i da se u emisijama nacionalne televizije želi pretvoriti u jedno ruglo. Jer Split je više puta pokazao da je predvodnik promjena u Hrvatskoj, da je grad koji ima kvalitetne ljude i to će pokazati još jednom', istaknuo je šef splitskog SDP-a. 

Par riječi o Mandić kazao je i kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić

'Mi smo moderna socijaldemokratska stranka koja čuva svoje antifašističke vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata. Eleonora je sa 17 godina krenula u rat. Utkala je svoju mladost u modernu hrvatsku državu. Nećemo dopustiti da HDZ desetljećima domoljublje prisvaja sebi. 

Samo su oni domoljubi i Hrvati, a nakon svega privatizacija i pljačka. To je lažno domoljublje. Mi se želimo boriti za naše umirovljenike, učenike i studente, sve socijalno ugrožene kategorije društva. To je domoljublje. To je ono što mi nudimo Split. Nudimo promjene, jedan mladi tim, treba pokrenuti ovaj grad. 

Svjedoci smo raznih obećanja otkako je počela kampanja. Pitanje koje nitko ne postavlja, tko od mojih protukandidata ima formalno obrazovanje i sposobnost da provede projekte. Kako će upravljati gradom kada nemaju nikakvo upravljačko iskustvo? Imam dovoljno upravljačkog iskustva, 12 godina u privatnim i velikim korporacijama. Imam sposobne suradnike spremne da preuzmu ovaj grad', kazao je Franić. 

Eleonora Mandić kratko se predstavila i otkrila zašto se nakon umirovljenja ponovno odlučila zaposliti. Najavila je kako će jedan od prioriteta biti park za slabovidne i slijepe osobe na Zvončacu. 

'22 godine sam radila u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci. Nakon umirovljenja, šest godina sam bila samo majka i domaćica. To mi je bio jedan od najljepših, ali i najtežih perioda života. Najljepši jer sam se mogla posvetiti svojoj djeci u najkritičnijim godinama njihova života i odgajati ih. Najgori zato što sam iz prve ruke shvatila da se rad žene kod kuće ne priznaje. Žena doma radi od ujutro do navečer, ali taj rad nitko ne vidi i ne priznaje. 

Odlučila sam se vratiti na tržište rada nakon zadaće svoje kćeri iz hrvatskog. Tema je bila 'Što ti rade roditelji?' Napisala je da tata radi cijeli dan, a mama stoji doma. Nije bilo lako. Ženama se nije lako vratiti, pogotovo nakon šest godina. U početku sam prihvaćala sitne poslove na ugovor o djelu, dok se nisam zaposlila, prvo u agenciji za ispitivanje javnog mijenja, na kraju u jednoj marketinškoj agenciji, a onda sam s dvije prekrasne žene odlučila osnovati svoj portal. 

Socijalno sam osjetljiva pogotovo prema djeci, starijima i osobama s invaliditetom tako da će se moj rad bazirati prema tim osobama. Posebno prema jednoroditeljskim obiteljima. Shvatila sam da imamo samohrane majke i očeve, ali i bake o kojima se jako malo zna u medijima. Ovaj grad treba još više prilagoditi osobama s invaliditetom, pomoći im da što lakšu dođu do posla. Jedan od prioriteta je napraviti park za slabovidne i slijepe osobe na Zvončacu. To će biti prvi takav park u Hrvatskoj, a mislim i u ovom dijelu Europe.

Vaša reakcija na temu