Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP predstavio platformu Dostojanstvo
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

SDP predstavio platformu Dostojanstvo

Kako obespravljenim i osiromašenim građanima dati glas?

Odlazak u dućan ili na plac, plaćanje računa ili običan izlet s ručkom, prosječnom građaninu Hrvatske postali su gotovo pa luksuz. Dojam života u Hrvatskoj, jednako kao i statistički pokazatelji Eurostata, reći će vam isto – u Hrvatskoj je danas skupo živjeti! A to je u potpunoj suprotnosti s konstantnim hvalisanjem premijera i Vlade. Živimo li doista u različitoj Hrvatskoj od njih?

'Tko nas što pita?'

Nažalost, Hrvatska je druga najneuspješnija zemlja u Europskoj uniji u borbi protiv inflacije. Zbog Vladine neuspješnosti, naš novac vrijedi manje, a jaz između bogatih i siromašnih u društvu postaje sve izraženiji. Jedni mogu sebi priuštiti sve, a drugi gledaju kako će kupiti kilo mesa, a o zdravoj prehrani ili ljetovanju mogu samo sanjati. To nije normalno. 

Državni proračun je najveći u povijesti, no zahvaljujući nepravednoj redistribuciji novca od strane Vlade, građani od toga nemaju nikakve koristi. Zbog takvih odluka, zbog afera, rođačkih veza i osjećaja da vladajući gledaju vlastite, privatne interese, a ne interese onih koji su ih u Sabor birali – zbog svega toga prosječnim građanima Hrvatske politika se – gadi. 

Dobro, to sve znamo, ali kako to promijeniti? 

Kako obespravljenim i osiromašenim građanima dati glas? Pitati ih što misle, kako se osjećaju? Otvoriti teme od značaja za svakodnevni život građana? Kako ih uključiti u sukreiranje državnih politika?

Dostojanstvo je web platforma na kojoj ćete naći odgovore na takva pitanja. Registrirajte se i postanite dio najveće političke platforme u Hrvatskoj. Pišite nam, ispunjavajte ankete, komentirajte politike. 

Zašto baš Dostojanstvo? 

Zato što je dostojanstvo temeljno ljudsko pravo. Svatko od nas ima pravo na dostojanstven život, život od svoje pošteno zarađene plaće i mirovine, pravo na subvencioniran stan za mlade obitelji. Dostojanstvo je i borba! Borba protiv siromaštva, protiv svakog oblika mržnje, diskriminacije i nejednakosti.


Potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić ističe da od svega što u Hrvatskoj manjka u posljednje vrijeme, na prvom mjestu je upravo dostojanstvo.

'Pravo naših građana na dostojanstvo u starosti, bolesti, školovanju, radu... Pravo na dostojanstven život. Kako bi mogli još bolje progovarati o tim temama, želimo znati što građani misle, kakve probleme imaju i koji su prijedlozi za rješenja tih problema, kako bismo zajedno mogli raditi na poboljšanju ovakvog stanja. Platforma Dostojanstvo je mjesto gdje želimo biti u stalnoj i svakodnevnoj komunikaciji sa svim ljudima, jer do svih ne možemo fizički stići, a svaka ljudska sudbina nam je važna. Zato pozivam sve da se jave, pišu, raspravljaju, predlažu, jer na dostojanstvo pravo imaju svi', rekao je.

Hrvatska treba promjenu – budi dio te promjene!

Recite nam što vam ide na živce. Recite nam što želite promijeniti. Nama, na platformi Dostojanstvo, vaše mišljenje je važno. Pridružite nam se – stvarajmo bolju budućnost zajedno! 

Vaša reakcija na temu