Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SDP Split: Naši članovi podnose ostavke u svim nadzornim odborima, upravnim i muzejskim vijećima

SDP Split: Naši članovi podnose ostavke u svim nadzornim odborima, upravnim i muzejskim vijećima

Aida Batarelo će ostati na funkciji dogradonačelnice jer je, rečeno je, izabrana od građana da provodi SDP-ovu politiku

Gradski odbor SDP-a u ponedjeljak je donio odluku da svi članovi stranke podnesu ostavke u svim nadzornim odborima, upravnim i muzejskim vijećima, odnosno u koja ih je imenovao gradonačelnik Ivo Baldasar i Gradsko vijeće.

Iznijeli su to na konferenciji za medije osobe iz vrha splitskih socijaldemokrata. Uz predsjednika Darka Parića, pred novinare su stali potpredsjednici Goran Kotur i Stiven Vladislavić te članovi Predsjedništva Milan Blaževski i Aida Batarelo.

- Krećeno u kampanju za lokalne izbore i druge ako se prije dogode, i idemo zauzeti mjesto koje ovoj stranci pripada - kazao je Parić.

Od direktora gradskih poduzeća neće tražiti ostavke jer su, kaže, profesionalci koji vode firmu menadžerski i ne bi bilo dobro nekoliko mjeseci prije izbora dovoditi firme u probleme.

Pitali su mediji i hoće li dogradonačelnica dati ostavku, na što je odgovoreno da je izabrana od građana i da provodi SDP-ovu politiku, program na osnovu kojega su dobili povjerenje Splićana.

- Nisam bitna ja nego građani Splita, zamislite da zaustavim projekte na kojima radim protekle godine. Ni dosadnu knjigu ne ostavljam na pola, pa tako ni projekte bitne za građane. Želim sutra ponosno hodati kroz grad - kazala je Batarelo.

Govoreći o proračunu, Parić je kazao da će odlučiti kada ga vide, ali ponašat će se kao oporba što i jesu.

- Ako bude konstruktivan, tako dobar i razvojan onda ćemo ga podržati. Ali s obzirom na sve što se događa, sumnjam da će gradonačelnik ponuditi proračun koji će SDP prihvatiti - rekao je.

S obzir da i Batarelo sudjeluje u dijelu izrade najvažnijeg dokumenta, Parić je uzvratio da se proračun usvaja u kompletu, a ne parcijalno.

- Tamo gdje bude SDP, tamo je i dogradonačelnica - jasan je Parić.

Dodajmo i da su splitski socijaldemokrati odgovorili na pitanje o pozajmici Stanouprave i direktora Marka Šundova tvrtki partneru Stipe Mađora, plodouživatelja Turističke palače.

- Saznali smo iz medija te informacije. Mislim da stranka ne treba propitkivati to, nego druge institucije, ali iskreno govoreći naći ćemo se sa Šundovom da to razjasni - odgovorio je Parić.

Iznio je i da je sve što se događalo dovelo do toga da SDP napravi radikalni odmak od politike gradonačelnika.

Na kraju dodajmo i da su uvodno čestitali Splićanima Dan oslobođenja grada, kako je rečeno, jedan od najvećih datuma naše slavne povijesti utemeljene na antifašizmu.

Vaša reakcija na temu