Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠEF SPLITSKE BOLNICE: Stanje je alarmantno, uskoro nećemo imati gdje primati bolesne

ŠEF SPLITSKE BOLNICE: Stanje je alarmantno, uskoro nećemo imati gdje primati bolesne

U Splitu je još 150 kreveta na dispoziciji, kaže dr. Julije Meštrović

Ravnatelj splitske bolnice i član kriznog stožera Splitsko-dalmatinske županije Julije Meštrović rekao je kako je stanje alarmantno te da se broj bolesnika u splitskoj bolnici u posljednjih tjedan dana udvostručio. 

- Ako se ovako nastavi bit ćemo u velikom problemu. Velik dio kapaciteta je zauzet. Ovo je zadnji trenutak da se počnemo ponašati tako da se taj broj više ne povećava jer ako se nastavi kao u zadnja dva tjedna imat ćemo problem s osobljem, pa onda i s kapacitetima, i nećemo imati gdje primati bolesnike - rekao je Meštrović u razgovoru za N1.

Danas je na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježeno 230 novooboljelih od koronavirusa. Trenutno je u KBC-u Split na bolničkom liječenju je 71 osoba pozitivna na koronavirus, a šest osoba je na respiratoru.

- Stanje je alarmantno - rekao je Meštrović i dodao kako je u Splitu još 150 kreveta na dispoziciji, ali da tu treba pribrojati i druge bolesnike. 

- Nitko ne želi da ponovno otvorimo Covid centar na Križinama jer bi to bilo loše. Izbjegnimo to zajedno. Moramo spašavati bolnicu izvan bolnice i to našim ponašanjem - kaže Meštrović.

U Splitu je 35 liječnika i zdravstvenih djelatnika izvan pogona, neki su bolesni, a neki u samoizolaciji. Kronično nedostaje medicinskih sestara. Nedavno je bio raspisan natječaj za 50 sestara, ali odaziv je bio slab.

- Mi ćemo raditi koliko god treba, nećemo ići ni na bolovanje ni na godišnji, radit ćemo koliko god možemo - rekao je Meštrović.

Vaša reakcija na temu