Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić ŠEST ZARAŽENIH U SPLITSKOJ HITNOJ Liječnik je poslan u izolaciju prije dva tjedna, nalaz tek stigao

ŠEST ZARAŽENIH U SPLITSKOJ HITNOJ Liječnik je poslan u izolaciju prije dva tjedna, nalaz tek stigao

'Isključen je jer je imao respiratorne simptome, grlobolju i temperaturu', kaže ravnatelj Hitne

Splitska Hitna pomoć ima šest zaraženih, potvrdio nam je ravnatelj Leo Luetić. Obolio je i posljednji iz smjene na prijavno-dojavnoj jedinici, i to liječnik koji je u izolaciju poslan prije gotovo puna dva tjedna. Osjetio je zdravstvene probleme puno prije svojih kolega, no on je posljednji doznao dijagnozu. 

'Isključen je 16. ožujka jer je imao respiratorne simptome, grlobolju i temperaturu. Ne znamo zbog čega je trebalo ovoliko dugo čekati na nalaz. Kolega je liječnik i radio je u istoj smjeni na prijavno-dojavnoj jedinici s ostalima kod kojih je već utvrđen koronavirus', kazao nam je ravnatelj Hitne pomoći u Splitu. 

Luetić se nada da neće biti novih zaraženih i da je s ovim, šestim djelatnikom, zaključena priča s koronom u splitskoj Hitnoj pomoći. Osim kod petero članova smjene u prijavno-dojavnoj jedinici, koji nisu u kontaktu s pacijentima, korona je utvrđena i kod liječnice koja je izlazila na teren.

Vaša reakcija na temu