Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SHOW MUST GO ON Kotur: Marinić se opravdava tako što se hvali da je obmanuo Gradsko vijeće

SHOW MUST GO ON Kotur: Marinić se opravdava tako što se hvali da je obmanuo Gradsko vijeće

Predsjednik splitskog SDP-a i predsjednik Društva Marjan svađaju se nekoliko dana...

Predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić našao je originalno opravdanje za svoj potez kojim je 22. listopada 2013. godine neovlašteno postavio bivšeg ravnatelja Matu Kosovića na mjesto savjetnika u Javnoj ustanovi za upravljanje Park-šumom Marjan, kojeg u sistematizaciji uopće nije bilo, te mu je definirao plaću, također mimo sistematizacije, poručuje Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split. 

- Jasno je da tada u sistematizaciji nije postojalo radno mjesto savjetnika. Sada se Srđan Marinić pravda činjenicom da je ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan Matu Kosovića 29. listopada 2013. godine razriješilo Gradsko vijeće Grada Splita, iako Gradsko vijeće tim aktom nije postavilo Matu Kosovića za savjetnika protivno sistematizaciji. Dakle, Srđanu Mariniću je opravdanje to što je svojim potpisom i pečatom Javne ustanove na dokumentu obmanuo Gradsko vijeće da iza njegovog potpisa stoji zaključak Upravnog vijeća. Gradskom vijeću Grada Splita su dostavljani svakakvi dokumenti različitih upravnih vijeća, ali nije poznato da se bilo koji predsjednik usudio dostaviti dokument kojeg je potpisao bez zaključka ili odluke upravnog vijeća - navodi Kotur. 

Dodaje kako Upravno vijeće obavlja poslove iz svoje nadležnosti na sjednicama te da je predsjednik Upravnog vijeća prvi među jednakima, a ne izvršno tijelo. 

- Međutim, Srđan Marinić tijekom devet mjeseci na čelu Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan to nije uspio naučiti. To se vidi i po tome što je 14. veljače 2014. godine Srđan Marinić u ime Društva Marjan Gradu Splitu prijavio Javnu ustanovu za upravljanje Park-šumom Marjan za suradnika na projektu Uređenje plaže ispod Kašteleta bez da se prethodno obratio Javnoj ustanovi - zaključuje Kotur. 



Vaša reakcija na temu