Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ŠIBENIK - DINAMO: U policiji završilo 15 navijača

ŠIBENIK - DINAMO: U policiji završilo 15 navijača

Pirotehnika, droga, vrijeđanje policijskih službenika...

Prije, za vrijeme i nakon odigravanja prvenstvene nogometne utakmice između HNK Šibenik i GNK Dinamo iz Zagreba 15. svibnja u Šibeniku na stadionu Šbićevac, policijski službenici su prema navijačima izvan zone stadiona i na ulasku u stadion preventivno postupali u nekoliko navrata. 

Prije početka utakmice

Na Srimi su pripadnici jedne navijačke skupine vrijeđali pripadnike druge, pritom zapalili pirotehničko sredstvo, nije bilo tjelesnog sukoba. Naknadno su dvojica počinitelja uhićena (22 i 25 godina),

U Šibeniku je kod dvojice pripadnika gostujuće navijačke skupine pronađena droga marihuana (22-godišnjak) i sprej za nadraživanje (25-godišnjak) dok je treći (44-godišnjak) pod utjecajem alkohola zapalio pirotehničko sredstvo.

Na ulazu u stadion kod sedmero pripadnika gostujuće navijačke skupine (26 do 49 godina) utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu (0,94 do 2,56 g/kg), izvijestili su iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Za vrijeme utakmice na stadionu

Pripadnik gostujuće navijačke skupine (26) pod utjecajem alkohola je zapalio dva pirotehnička sredstva.

Pripadnik gostujuće navijačke skupine (41) pod utjecajem alkohola je ušao u natjecateljski prostor.

Nakon utakmice

Pripadnik gostujuće navijačke skupine (22) vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike.

Pripadnik gostujuće navijačke skupine (21) vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike te je kod njega pronađena droga marihuana.

Isto tako, prije početka susreta, preventivnim pregledom istočne tribine koja je predviđena za gostujuće navijače pronađeno je 5 dimnih bombi i kutija sa 16 petardi.

Ukupno je 15 osoba zatečeno u počinjenju 19 prekršaja i sve su dovedene u prostorije policije. Nad njima je provedena prekršajna obrada zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Šestero dovedenih je uz Optužni prijedlog privedeno na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku dok su ostali po završetku nogometne utakmice pušteni, izvijestili su iz policije.

Vaša reakcija na temu