Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com Šibenska policija će sutra kontrolirati brzinu

Šibenska policija će sutra kontrolirati brzinu

Bilježe znatan porast broja utvrđenih i sankcioniranih prekršaja nepropisne brzine kojih je protekle godine zabilježeno 8703, odnosno 45,8% više nego 2017. godine

Iz šibenske policije najavljuju da će sutra na području njihove PU provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu. U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u kontroli prometa. 

- Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila. Na nužnost ovakve ciljane akcije u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima bilježimo negativan trend porasta broja prometnih nesreća uzrokovanih nepropisnom i neprilagođenom brzinom tijekom protekle godine, kada je evidentirano 290 ovakvih prometnih nesreća, od kojih 116 s ozlijeđenim i 8 sa smrtno stradalim osobama, nasuprot ukupno 274 takve prometne nesreće tijekom 2018. godine, od kojih 128 s ozlijeđenim osobama i 7 sa smrtno stradalim osobama - poručuje Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Napominju da bilježe znatan porast broja utvrđenih i sankcioniranih prekršaja nepropisne brzine kojih je protekle godine zabilježeno 8703, odnosno 45,8% više nego 2017. godine kada je utvrđeno i sankcionirano 5970 takvih prekršaja.

- To upućuje na činjenicu da i pored represivnih akcija policije, koje su također vid prevencije prema neodgovornim vozačima, bilježimo znatan broj prometnih nesreća kojima je uzrok nepropisna i neprilagođena brzina, a koje za posljedicu imaju teška stradavanja i sa smrtnim posljedicama - zaključuje Kosor.

Vaša reakcija na temu