Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Šibensko-kninski župan potpisao ugovore vrijedne više od 200 tisuća eura

Šibensko-kninski župan potpisao ugovore vrijedne više od 200 tisuća eura

Za razvoj infrastrukturnih projekata javne i društvene namjene

Šibensko-kninski župan, dr. sc. Marko Jelić, danas je u Adriatic Business Centru u Šibenik potpisao ugovore s predstavnicima jedinica lokalne samouprave o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije i građevinskih radova za razvoj infrastrukturnih projekata javne i društvene namjene. Financijska sredstva za sufinanciranje odobrenih zahtjeva pristiglih putem Javnog poziva iznose 224.806,89 eura, a u potpunosti su osigurana iz Proračuna Šibensko-kninske županije za 2024. godinu.

Odabrano je ukupno 16 projekata odnosno 16 zahtjeva za sufinanciranje projekata, a uz župana Jelića koji je ugovore potpisao uime Šibensko-kninske županije, ugovore su uime svojih jedinia lokalne samouprave potpisali gradonačelnik Grada Knina - Marijo Ćaćić, načelnik Općine Kijevo - Martin Ercegovac, načelnik Općine Ervenik - Predrag Burza, načelnik Općine Biskupija - Milan Đurđević, načelnik Općine Ružić - Dalibor Durdov te predstavnica Općine Pirovac.

- Bespovratna financijska sredstva u pitanju dodjeljuju se s ciljem daljnjeg razvoja infrastrukture i ujednačavanja životnog standarda u Šibensko-kninskoj županiji te odgovaraju stvarnim potrebama njezinih stanovnika. Riječ je o različitim projektima - od izrade projektne dokumentacije za vatrogasni dom u Općini Pirovac, vodovod u Općini Kijevo ili ishođenje građevinske dozvole za izgradnju skloništa za nezbrinute životinje u Kninu do onih vezanih uz uređenje dječjeg vrtića i igrališta, sanaciju školskih igrališta, gradnju javne rasvjete i drugih projekata od velike javne i društvene važnosti - rekao je župan, dr. sc. Marko Jelić i dodao da je ove godine došlo do značajnog povećanja sredstva namijenjenih sufinanciranju infrastrukturnih projekata jedinica lokalne samouprave te se i ubuduće očekuju daljnja povećanja.  

Načelnik Općine Kijevo, Martin Ercegovac zahvalio se županu i Županiji uime svih prisutnih te istaknuo da sufinanciranja ovakve vrste doprinose ubrzanom razvoju malih mjesta i sredina kao što je Općina Kijevo, i to ne samo na području infrastrukture, već i na svim drugim područjima.

Podsjetimo, slijedom objave Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i građevinskih radova za razvoj infrastrukturnih projekata javne i društvene namjene na području jedinica lokalne samouprave Šibensko-kninske županije u 2024. godini,  24. lipnja, župan Jelić donio je Odluku o odabiru prihvatljivih zahtjeva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i građevinskih radova, kojom je odobreno sufinanciranje 16 projekata, od kojih po dva Općinama Pirovac, Promina, Biskupija, Ružić, Kistanje i Kijevo, kao i Gradu Kninu, dok će Općini Ervenik biti sufinanciran jedan projekt.


Vaša reakcija na temu