Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot DuList SIMBOL TRSTENOG Planulo stablo staro 500 godina

SIMBOL TRSTENOG Planulo stablo staro 500 godina

Platana je zaštićena u kategoriji spomenika parkovne arhitekture

Jutros se zapalilo 500 godina staro stablo platana u dubrovačkom naselju Trsteno, javlja DuList.

Riječ je o simbolu Trstenog i stablu koje je bilo kandidirano za europsko stablo godine te je zaštićeno u kategoriji spomenika parkovne arhitekture. 

- Dobivši odobrenje vatrogasaca, mještani su na docu pod platanom u Trstenom ložili, odnosno čistili suhu travu, što nije ništa neuobičajeno. Zapuhalo je i jedna iskra uletila je ravno u platan, a vatrogasci su izvanrednom brzinom reagirali i sanirali štetu - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Trsteno Antun Bošković.

Iz JVP-a simbol Trstenog gase ekološkom pjenom, a kako je kazao Bošković, vatra je oštetila samo već prije suhu granu platane. Situacija je - pod kontrolom.

DuList  donosi video snimku s lica mjesta...


Vaša reakcija na temu