Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠIME ERLIĆ: Mi smo već u stabilnoj pregovaračkoj poziciji da formiramo novu Vladu

ŠIME ERLIĆ: Mi smo već u stabilnoj pregovaračkoj poziciji da formiramo novu Vladu

'Ovo je potvrda puta kojim je HDZ vodio državu zadnje četiri godine'

U stožeru Hrvatske demokratske zajednice situacija je sve opuštenija. Članovi i simpatizeri su zadovoljni, okupljaju se u sve većem broju i pomno prate svaku izmjenu rezultata Državnog izbornog povjerenstva. 

U stožeru se pojavio i Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

- Zahvalan sam svim građanima na tome što su izašli na izbore u velikom broju i to na ovaj malo čudan dan, jer smo nedjeljom naviknuli na izbore. Ujedno zahvala i svima koji su dodatno još poklonili povjerenje HDZ-u - kazao je Erlić za Dalmatinski portal. Kako večer odmiče, dodao je, uvjerljivo vodi HDZ. 

- Vidimo da su rezultati bolji od prvih izlaznih anketa, a mislim da je to potvrda puta kojim je HDZ vodio državu zadnje četiri godine, potvrda afirmativne kampanje koju smo vodili, ali i potvrda svih postignuća koje smo uistinu s puno truda nastojali iskomunicirati sa svim građanima u svim krajevima Hrvatske - poručio je Erlić koji vjeruje da će 'obnoviti povjerenje građana' te formirati novu Vladu. 

Što se tiče potencijalne buduće suradnje s Domovinskim pokretom, odgovorio je da će se u idućim danima razgovarati i pregovarati. 

- Znate kako to ide svaki put nakon izbora. Postavljaju se novi zahtjevi, gleda se možemo li se programski pronaći i vjerujem da će tu biti dosta otvorenih priča. Važno je da HDZ ima stabilno vodstvo, da vodimo dovoljno više od stranaka ljevice, a čak i kada pogledamo SDP i Možemo zajedno, HDZ ima više od njih sam. Mi smo već u stabilnoj pregovaračkoj poziciji da formiramo novu Vladu, a hoće li to biti s Domovinskim pokretom ili sa strankama centra poput IDS-a, stranke Matije Posavca ili Fokusa, to ostaje vidjeti u danima pred nama - zaključio je Šime Erlić.


Vaša reakcija na temu