Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Šimundić: Nedopustivo je da ravnatelj Razvojne agencije Kaštela radi samo četiri sata dnevno

Šimundić: Nedopustivo je da ravnatelj Razvojne agencije Kaštela radi samo četiri sata dnevno

Predsjednik kaštelanskog Domovinskog pokreta kaže kako su propustili brojne natječaje

Mate Šimundić, predsjednik kaštelanskog Domovinskog pokreta kaže da natječaj za imenovanje ravnatelja ili ravnateljice razvojne agencije Kaštela pokazuje koliko se neozbiljno, nezainteresirano i amaterski pristupa ključnim problemima s kojima se suočavaju Kaštela. Ističe kako je u natječaju navedeno da će ravnatelj raditi četiri sata dnevno. 

- Za neupućene, Razvojna agencija Grada Kaštela osnovana je koncem 2017., a tek 2021. dobit će kakvog-takvog voditelja. Dakle, nakon što je Agencija četiri godine radila na 'autopilotu', gradonačelnik će koncem mandata imenovati ravnatelja na četiri sata. U isto vrijeme u raznim drugim gradskim ustanovama, trgovačkim društvima i gradskoj upravi zaposleni su desetci drugih službenika, ali za Agenciju nije bilo sluha. Razvojna agencija je aktualnom gradonačelniku imaginarna, teško dokučiva ustanova čije je poslanje nespojivo s njegovom vizijom razvoja Kaštela – dogovorenom rodijačko-stranačkom privredom - smatra Šimundić.

Napominje kako su Kaštela drugi grad po veličini u Splitsko-dalmatinskoj županiji te da je nedopustivo da mnogi drugi, znatno manji gradovi, odavno imaju ustrojene i funkcionalne razvojne agencije, a Kaštela tek danas imenuju ravnatelja i to na polovično radno vrijeme. 

- Zbog gradonačelnikove nezainteresiranosti Kaštela su do danas propustila brojne natječaje iz kojih se mogao financirati razvoj infrastrukture, gospodarstva i društvenih sadržaja. Svi EU projekti koje danas vidimo u realizaciji po Kaštelima plod su nekih ranijih administracija i apliciranja nekih drugih ustanova, poput Vodovoda i kanalizacije. Zasluge trenutne administracije na razini su protokolarnih rezanja vrpci. Svoj odnos prema razvoju i napretku sadašnja administracija je pokazala na koncu svog mandata ponudivši ravnatelja najvažnije gradske ustanove na principu rent-a-činovnik. Stav Domovinskog pokreta je kako možemo imati ili ne imati gradonačelnika, ali ravnatelj Razvojne agencije ne samo da mora biti imenovan na puno radno vrijeme, nego mora imati sve potrebno kako bi Kaštelima priskrbio bolju budućnost - zaključuje Šimundić.

Vaša reakcija na temu