Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ŠIMUNDIĆ: Ubiti dijete u utrobi majke. To se otvoreno promiče u 'lijevoj našoj'

ŠIMUNDIĆ: Ubiti dijete u utrobi majke. To se otvoreno promiče u 'lijevoj našoj'

Podržao je liječnike koji se pozivaju na priziv savjesti

Mate Šimundić, predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije iz redova Domovinskog pokreta, objavio je post o abortusu kojem se protivi. 

- Ubiti dijete u utrobi majke. To se otvoreno promiče u 'lijevoj našoj'. Bez srama, čak ponosno i nasmiješeno. Užas. Katastrofa. Smrt - piše Šimundić i pita se kako će to objasniti svojoj djeci.

- Kako ću to objasniti svom Josipu, predškolcu? Kako Petru, prvopričesniku? Što ću reći svojim kćerima, u kakav svijet odlaze? Moram im reći da živimo u podijeljenom društvu, u kojem jedni traže pravo na ubijanje djeteta u utrobi majke, a drugi brane pravo na život tog istog djeteta. Moram im reći da smo u duhovnom ratu u kojem neki bolesno dijete žele ubiti, a drugi ozdraviti i njegovati. Moram im reći da su ih mama i tata od početka ljubili, štitili, brinuli se za njih. Da nismo savršeni roditelji, ali da nikada, nikada, nismo ni pomislili kako bi bilo bolje da ih nema. Moram im također reći da postoje hrabri i časni ljudi, pravi liječnici, naši heroji, oni koji slušaju svoju savjest i koji odbijaju počiniti takva gnjusna zlodjela. Odbijaju... Ubiti dijete u utrobi majke - objavio je.

Vaša reakcija na temu