Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sin Ante Gotovine se javio iz Singapura i opisao kakvo je stanje

Sin Ante Gotovine se javio iz Singapura i opisao kakvo je stanje

Mjere je usporedio s onima koje su izdale i hrvatske vlasti

Ante Gotovina mlađi, sin generala Ante Gotovine, trenutno se nalazi u Singapuru na razmjeni studenata i za blog koji je objavila Zagrebačka škola ekonomije i managmenta opisao je kako se ta zemlja nosi s epidemijom koronavirusa.

Gotovinin sin je student četvrte godine Zagrebačke škole ekonomije i managementa i od početka siječnja je u Singapuru, a zbog otkazanih letova u Hrvatsku se neće vratiti do kraja srpnja. 

- Singapurska vlada je poduzela ozbiljne mjere sprječavanje širenja zaraze i zaštite svog stanovništva i poduzete mjere pokazale su se učinkovitima, u Singapuru COVID-19 nema slobodnu transmisiju, svi slučajevi su uvezeni, svaki slučaj se istražuje. Osigurali su povratak kući i karantenu svojim građanima koji su bilo poslovno ili zbog studija boravili u Kini. Javni prostor se redovito dezinficira, mjerenje temperature na ulasku na javna mjesta uobičajena je procedura. Mi studenti dva puta dnevno, ujutro i uvečer, mjerimo temperaturu i očitanu vrijednost šaljemo mailom na upravu - piše mlađi Gotovina na blogu.

Navodi i kako fakulteti i škole nastavljaju s radom, nema otkazivanja nastave, paralelno se za studente kao mogućnost uspostavlja i online nastava. 

- Kao NTU student u Singapuru osjećam se relativno sigurno i ne vidim potrebu prekidanja semestra kao neki od mojih kolega. Procedura mjerenja temperature postala mi je navika - dodao je.

Mjere u Singapuru usporedio je s onima koje su izdale i hrvatske vlasti.

- Pristup Vlade Singapura u borbi protiv COVID-19 sličan je pristupu naše Vlade - otvoreno i jasno informiranje, mjere u skladu s potrebama. Vlada Singapura prošli tjedan je u suradnji s IT stručnjacima razvila  aplikaciju Trace Together za lakšu kontrolu kršenja samoizolacije i što je važno: mogućnost naknadnog utvrđivanja svih bliskih kontakata unutar 2 m, nakon što se nekome potvrdi COVID-19 - zaključio je.

Vaša reakcija na temu