SINJ Korona probila u vrtić, zaražena teta, 21 dijete u samoizolaciji

SINJ Korona probila u vrtić, zaražena teta, 21 dijete u samoizolaciji

Danas 11 novoinficiranih

Prema danas dostupnim podacima koji su dostavljeni iz županijskog Sstožera civilne zaštite u 10 sati, na području Sinja potvrđeno je novih 11 slučajeva pojave zaraze koronavirusom.     

'Također  iz Dječjeg vrtića Bili Cvitak Sinj, obaviješteni smo kako je jedna odgojiteljica u područnom vrtiću Potočnica Glavice, Covid pozitivna, zbog čega je istoj kao i još jednoj djelatnici vrtića određena mjera samoizolacije. Također prema uputama epidemiologa i cijela vrtićka skupina koju čini  21 dijete je upućena u samoizolaciju o čemu su od strane epidemiologa obaviješteni  roditelji djece, a u samom vrtiću je provedena dezinfekcija prostora', poručuju iz sinjskog Stožera.     

Od ponedjeljka je u Sinju počelo i uzimanje briseva na koronavirus, te je prvog dana uzeto 20 briseva, jučer 44, a danas 46 uzoraka. Brisevi se uzimaju svakog radnog dana od 7:00 do 9:00 sati ujutro, uz liječničku uputnicu. Iznimno, testiranje je moguće obaviti i bez uputnice, uz plaćanje i dostavu isprintanog dokaza o izvršenoj uplati. Prije dolaska na testiranje potrebno je uplatiti iznos od:

- za Rt Pcr na Sars- COV 2,  698,00 kuna, -  nadoplata za izdavanje nalaza na Rt Pcr Sars COV 2, na engleskom jeziku 125,00 kuna, (PDV uključen), na račun NZJZ SDŽ,  Privredna banka:  IBAN:HR3823400091100180529,     SWIFT:PBZGHR2X,     poziv na broj – OIB osobe.     

Zadnjih dana Stožer CZ Grada Sinja  u sklopu aktivnosti  obišao je sve osnovne škole i vrtiće na području grada i s odgovornim osobama analizirao spremnost za početak školske i predškolske godine te  ispunjavanje preduvjeta iz previđenog Protokola za suzbijanje koronavirusa u tim ustanovama.   

Također se svakodnevno  provodi nadzor nad provedbom nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i ostalih općih protuepidemijskih mjera, u sklopu čega su i obaviještena  nadležna tijela (Državni inspektorat i ŽC 112) o uočenim nepravilnostima poput nenošenja maski i velikog broj putnika prilikom prijevoza učenika i putnika u organiziranom i javnom linijskom prometu, kao i nedosljednoj primjeni i osiguravanju propisane distance kod pojedinih ugostiteljskih objekta.       

'Iz svega navedenog razvidno je kako virus snažno cirkulira u populaciji, te je situacija na području Grada i Županije itekako ozbiljna, a zbog čega će se i mjere nadzora u narednim danima pojačano  provoditi. Stoga i dalje apeliramo na građane da se pridržavaju svih propisanih mjera i uputa (higijena, dezinfekcija,  distanca od 1,5m i nošenje zaštitnih maski), na razumijevanje i odgovornost', poručuju iz sinjskog stožera Civilne zaštite.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75205, "");
Pregledaj komentare