Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Image by Gábor Adonyi from Pixabay SINJSKI STOŽER Dronom ćemo provjeravati okupljaju li se građani u prirodi

SINJSKI STOŽER Dronom ćemo provjeravati okupljaju li se građani u prirodi

Svi koji se zateknu u kršenju mjera bit će od strane policije udaljeni i sankcionirani, poručuju

Povodom Velikog tjedna i predstojećih uskrsnih blagdana sinjski Stožer civilne zaštite apelira na građane da unatoč lijepom vremenu ostanu u svojim domovima i da se strogo pridržavaju uputa epidemiologa i odluka Stožera civilne zaštite RH. 

- Nisu dopušteni organizirani izleti u prirodu, druženja, gradelavanja i sl., stoga će Stožer grada Sinja putem operativnih snaga provoditi stroge kontrole kako obilaskom terena tako i putem dron uređaja, a svi oni koji se zateknu u kršenju mjera bit će od strane policije udaljeni i sankcionirani. Posebno se upozoravaju veliki trgovački centri da su i u vrijeme uskrsnih blagdana dužni pojačano provoditi propisane epidemiološke mjere, kontrolirati ulaz i ograničiti broj kupaca koji se nalaze u objektu u isto vrijeme. Svako nepridržavanje i kršenja mjera, potencijalno je razlog za zatvaranje takvih objekata - navode iz sinjskog Stožera.

Ističu kao se propisane mjere ne provode iz hira ili obijesti, nego je ovo jedini način da spriječimo širenje zaraze i zaštitimo živote. 

- Odgovornim ponašanjem štitimo sebe i bližnje. Uskrs je naš najveći katolički blagdan i ove godine proslavimo ga molitvom i druženjem unutar vlastitih domova i obitelji - zaključuju.

Vaša reakcija na temu