Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ŠIRE SE LAŽNE OBAVIJESTI Brojni Splićani doznali da su bili u neposrednom kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom

ŠIRE SE LAŽNE OBAVIJESTI Brojni Splićani doznali da su bili u neposrednom kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom

U potpisu se poziva na Nastavni zavod za javno zdravstvo

Nakon poruke kojom se širi panika o koronavirusu u Splitu, ludilo je podignuto na veću razinu. Naime, brojni Splićani su dobili obavijest u čijem potpisu se poziva na Nastavni zavod za javno zdravstvo.

'Ovim putem Vas obavještavamo da ste bili u neposrednom kontaktu s osobom koja je pozitivna na virus Covid-19. Uvid je izvršen temeljem potrage za nultim nositeljem infekcije s područja Italije. Stoga primite našu preporuku da  se u slučaju ikakvih simptoma sličnih gripi javite Infektološkom odjelu KBC Split. Shodno navedenom, otkažite svako Vaše izbivanje iz rezidencijalnog mjesta i javite se svom obiteljskom liječniku ako imate potrebu pravno regulirati Vaše otkazane obveze. Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Za sve potrebne informacije obratite nam se...'

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prim. Željka Karin zgrožena je širenjem tih vijesti, ali i bespotrebnim gubljenjem vremena na demantije dezinformacija.

- Strašno! Nastavni zavod za javno zdravstvo, kao i sve zdravstvene ustanove, vodi odgovornu politiku. Ako se pojavi koronavirus u Splitu ili županiji, javnost će biti pravodobno informirana. Odmah! Molimo pučanstvo da ne uznemiravaju dežurne službe da bi provjeravali takve stvari jer tad ne možemo raditi svoj posao, onaj koji radimo upravo da bi ih zaštitili. Ne brinite, odgovorno vodimo ustanovu, na vrijeme i kako treba od nas ćete biti informirani o svemu! - revoltirana je ravnateljica. 

Vaša reakcija na temu