Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Gorana Roso (na fotografiji) Gorana Roso
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Siriščević dobio spor, Splitska obala ga mora vratiti na posao

Odluku o otkazu sud proglasio nezakonitom

Općinski sud u Splitu prihvatio je tužbu Joška Siriščevića, zamjenika direktora Splitske obale koji je početkom prošle godine dobio poslovno uvjetovani otkaz. Sud je konstatirao da je odluka o otkazu nezakonita i nedopuštena te utvrdio da Siriščeviću nije prestao radni odnos. Splitska obala ga mora u roku od osam dana vratiti na radno mjesto koje odgovara njegovoj stručnoj spremi i osposobljenosti. Presuda je nepravomoćna i na nju postoji mogućnost žalbe. 

Siriščević nam je kazao da će slučaj komentirati kada se pravomoćno riješi, dok je njegova odvjetnica Gorana Roso rekla da je u cijelosti zadovoljna donesenom odlukom jer se radi o zakonitoj i pravičnoj presudi.

Diplomirani ekonomist Siriščević dobio je otkaz nakon dolaska novog direktora Marijana Ciprijana, koji je na suđenju pojasnio kako je došlo do redukcije radne snage u tvrtki jer su ostali bez naknade za privezivanje brodova na Zapadnoj obali, a usto su dobili i višemilijunsku kaznu za rad bez koncesije na istom području. Osim Siriščevića, otkaz je dobila i voditeljica pravne službe koja je također podnijela sličnu tužbu protiv bivšeg poslodavca. 

Direktor Ciprijan zaključio je da je u novim uvjetima mjesto zamjenika direktora nepotrebno zbog veličine same firme. Istaknuo je kako prije prosinca 2017. godine tvrtka nije ni imala zamjenika direktora. Ciprijan je ukinuo pravnu službu i najavio daljnje kresanje rashoda.

Vaša reakcija na temu