Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JU Park šuma Marjan Sjednica Povjerenstva za Marjan: Nastavlja se sječa park šume, stručnjaci će reći svoj sud o opadanju potkornjaka

Sjednica Povjerenstva za Marjan: Nastavlja se sječa park šume, stručnjaci će reći svoj sud o opadanju potkornjaka

Dr.sc. Milan Pernek je napustio Povjerenstvo

 U gradskoj upravi se održala sjednica Povjerenstva za Marjan koja je završila zaključcima za naredno razdoblje. Odlučeno je tako da se nastavlja s radovima sječe, prema procjenama za 45 dana bi trebalo biti gotovo s planiranih dodatnih 10.000 kubika, redom zaraženih i osušenih. Osim toga, do kraja tjedna bi izvođač trebao izvući sva posječena debla koja nije do sada.

Potvrđeno je da je dr.sc. Milan Pernek, diplomirani inženjer šumarstva napustio Povjerenstvo, zbog razloga kojega smo objavili, po nalogu vodstva Hrvatskog instituta za šumarstvo. Nije im,  odgovoreno, naime, na plan pošumljavanja.

Ipak, Perneka planiraju angažirati za monitoring  potkornjaka u svim fazama, profesionalno, ne volonterski, preko institucije u kojoj radi.

Prema navodima dr.sc. Mirka Ruščića, predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, potkornjak je u opadanju. Na tjednoj bazi sa studentima obilazi klopke, prema onome što su vidjeli, smanjena je populacija. Razlog ne znaju.

Jedan dio sjednice Povjerenstva pratio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Važna novina je da će svakih 15 dana javnost biti  izvještena na stranicama Grada o onome što se radi i svi članovi povjerenstva će u tom ritmu obilaziti radove.

Vaša reakcija na temu