Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com SKANDAL Humanitarni izaslanik Knin nazvao srpskom Krajinom, gradonačelnik Jelić: 'Ovakav govor mržnje nije prihvatljiv!'

SKANDAL Humanitarni izaslanik Knin nazvao srpskom Krajinom, gradonačelnik Jelić: 'Ovakav govor mržnje nije prihvatljiv!'

'Miloš Stojković sramite se! Sramite se zbog licemjerstva koje živite i koje jeste!'

Teolog i humanitarni djelatnik Miloš Stojković boravio je ovih dana, kao povjerenik poznatog pravoslavnog Manastira Hilandar za humanitarni rad, u posjeti Šibensko-kninskoj županiji. Njegov jučer objavljeni videouradak snimljen na Kninskoj tvrđavi izazvao je ogorčenje u gradu, piše ŠibenikIN.

Stojković je u Kninu, Kistanjama i Đevrskama boravio u sklopu humanitarne akcije koju je provela organizacija 'Ujedinjena Srbija'. Riječ je, kako je prije tri dana izvijestila agencija Tanjug, o humanitarnoj karavani koja ima za cilj obilazak srpskog stanovništva uz naglasak na promociji mira i tolerancije. 

'Slatki karavan se svake godine darujući deci humanitarne paketiće održava uoči praznika prvog i najvećeg srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa, Svetog Save, 27. januara', piše Tanjug.

Članove organizacije primio je, među ostalim, i gradonačelnik Knina Marko Jelić. No, jutros je na njegovoj Facebook stranici osvanuo poduži status koji je naslovljen: 'Miloš Stojković sramite se! Sramite se zbog licemjerstva koje živite i koje jeste!'

'Bili ste skupa s povećim društvom osoba koji su se dokazali kao ljudi dobre volje i želje da brinemo o zajedničkoj budućnosti, iznevjerili ste njih i uvrijedili mene. Slušao sam Vas dok ste davali izjavu Radioteleviziji Srbije i govorili ste suprotno od onoga što ste objavili u uratku koji je više nego sramotan. Kako je to moguće da jedan kršćanin (hrišćanin) tako prijetvornički živi?', napisao je, među ostalim, Jelić.

Miloš Stojković - Sramite se! Sramite se zbog licimjerstva koje živite i koje jeste! Ne ulazim u raspravu o Vašem...

Posted by Marko Jelić on Wednesday, 27 January 2021

Gradonačelnik Knina u telefonskom je razgovoru objasnio da je Miloš Stojković jučer ujutro na svom Facebook profilu objavio video u kojem je o Kninu govorio kao o gradu Republike Srpske Krajine te o hrvatskoj zastavi na tvrđavi 'koja će biti zamijenjena'.

- Zbilja ne mogu vjerovati da sam to vidio, on stoji na Kninskoj tvrđavi, snima Knin i govori takve stvari - rekao je Marko Jelić te nastavio: 

- Mi smo primili čitavu delegaciju, svi su bili uljudni i pristojni cijelo vrijeme boravka u Kninu. A onda se dogodi taj video koji je ispod svake razine, zbilja sam jako razočaran takvim ponašanjem.

'Svi naši sugrađani su pripadnici i baštinici jednakosti koja potječe iz te povijesti i kršćanskog bratstva i bez obzira na ovaj tužni, kukavički i licemjerni postupak, to će ostati. Stoga drugi put kad nekome dođete u goste budite pristojni i ponizni jer to je ispravno i ljudski', ovim je riječima gradonačelnik Knina završio svoj status, a za ŠibenikIN još je podvukao:

- U Knin su dobrodošli svi oni koji imaju dobru volju i nastupaju pošteno. U našem gradu su svi građani jednaki bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, a ovakav govor mržnja nam nije prihvatljiv.

Čuli smo se gradonačelnikom Knina. Šokiran je Stojkovićevim video javljanjem s kninske tvrđave za koji je saznao sinoć i odmah reagirao.

Ne bez razloga. Evo što je Stojković sve kazao u svom javljanju s tvrđave u Kninu:

'Evo nas u Kninu u srpskoj okupiranoj teritoriji. Ovo je kninska tvrđava, snežni dan jučer i danas. Bili smo u Zadru, Benkovcu, Žegaru, obilazimo. Sada smo opet u našoj Krajini. Ovo je Knin sa tvrđave, živela Srbija odavde i živela srpska Krajina. Oni ovde slave takozvanu Oluju. Slave pogrom srpskog naroda, a mi smo tu da im pokažemo da je ovo ipak srpska Krajina. Ovde je na vrhu njihova zastava, dat će bog jednog dana da vratimo našu. To je trenutna situacija u srpskom okupiranom Kninu. Koliko je Kosovo i Metohija srpska zemlja, toliko je i Knin i srpska Krajina. Živela Srbija.'

Stojkovićev video je uklonjen s Facebooka. Međutim, video je uspio dobiti Nacional, može se pogledati ovdje.

Vaša reakcija na temu