Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKANDAL U PARK ŠUMI Nitko se nije pojavio na suđenju, a poziv uredno primili?!

SKANDAL U PARK ŠUMI Nitko se nije pojavio na suđenju, a poziv uredno primili?!

Sabotaža ili administrativni nesporazum

Općinski prekršajni sud u Splitu 21. listopada oslobodio je Terezu Žderić optužbe da je nastavila radove u zaštićenom području Park šume Marjan bez potrebnih dopuštenja. Sud je postupao temeljem optužnog prijedloga Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, koji je, po ocjeni suda, bio nepotpun jer nije bilo vidljivo kada je došlo do prekršaja, koje je zahvate poduzela okrivljenica te koja su joj dopuštenja bila potrebna. 

Sud se ipak upustio u raspravljanje i na koncu oslobodio investitoricu, koja je dala iskaz na glavnoj raspravi 19. listopada. Tužitelj unatoč urednoj dostavi nije pristupio raspravi, niti je izostanak opravdao.   

Što se dogodilo? Zašto se nitko iz Javne ustanove nije pojavio na suđenju te iznio dodatna pojašnjenja i argumente koji su u konačnici mogli dovesti do drugačije presude? 

Kako smo doznali, ravnatelj Park šume Marjan Stipe Mušura uopće nije znao za ročište. Interna istraga je pokazala da je poziv primio glavni čuvar prirode Marjan Gavrančić, no zašto nije otišao na ročište ili obavijestio o tome pravnu službu ustanove za sada nije poznato jer je na bolovanju. 

U ponedjeljak bi se trebao vratiti na posao pa će se cijela stvar raspraviti i utvrditi što se zapravo dogodilo. 

Koordinator Srđan Marinić i predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Tukić komentirali su ovaj slučaj. 

'Skandalozno je da se nitko iz Javne ustanove nije pojavio na suđenju u slučaju o kojem priča cijela Hrvatska', kaže Marinić. 

'Neugodno smo iznenađeni viješću da je održano ročište i da glavni čuvar prirode nije bio nazočan. Napravili smo provjeru kod zaposlenika oko tijeka događaja i utvrđeno je da nisu bili obaviješteni o primitku poziva i ročišta. Zaprepašteni smo da je ovako nešto moguće i morat ćemo obaviti razgovore kako bi se razjasnile okolnosti nakon čega ćemo povući odgovarajuće poteze. 

Ovo svakako baca loše svjetlo na ustanovu. Upravno vijeće je na prvoj sjednici dalo nedvosmislenu podršku čuvarima prirode u nadzoru i provođenju svih zakonskih mjera u cilju sankcioniranja svih nelegalnosti u park šumi. Ovakvo ponašanje nije u skladu s preporukama, nalazima i smjernicama djelovanja ovog Upravnog vijeća', kazao nam je Tukić.

Vaša reakcija na temu