Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKOKO: Tražit ćemo zakonske izmjene koje će onemogućiti zastrašivanje novinara

SKOKO: Tražit ćemo zakonske izmjene koje će onemogućiti zastrašivanje novinara

Vijest o tužbama Hrvatske turističke zajednice protiv novinara Paula Bradburyja je bizarna i šokantna, poručuju iz Centra

'Šokirani smo bizarnom viješću o tužbama Hrvatske turističke zajednice protiv Paula Bradburyja, novinara i vlasnika portala Total Croatia News. Riječ je o klasičnom načinu zastrašivanja i gušenja slobode govora, kako bi se ušutkale kritike na račun nefunkcionalnog sustava Hrvatske turističke zajednice, koja troši golem novac poreznih obveznika. Zahtijevamo hitno povlačenje tužbi i smjenu direktora Kristjana Staničića', poručio je županijski vijećnik i član predsjedništva stranke Centar Igor Skoko, dodajući kako je nedopustivo da HTZ troši novac i vrijeme poreznih obveznika na ušutkivanje utemeljenih kritika, dok istovremeno cijeli turistički sektor strepi pred nadolazećom sezonom, a tvrtke koje su nekako uspjele preživjeti krizu jedva održavaju poslovanje na životu.

- HTZ bi u Paulu Bradburyju trebao vidjeti partnera. Riječ je o čovjeku koji je svojim djelovanjem nedvojbeno zadužio hrvatski turizam, a umjesto toga pokušavaju ga zastrašiti i uništiti. To je samo još jedan dokaz opravdanosti našeg zahtjeva za uvođenjem dobrovoljnog članstva u HTZ-u - smatra Skoko.

Kako pojašnjava, kada bi porezni obveznici dobili priliku da sami biraju koga će financirati, novac za promociju turizma mnogi bi sigurno radije uložili u znanje i rad stručnjaka poput Bradburyja, umjesto u bilo koga od 300-tinjak direktora turističkih zajednica.

- Centar će se uvijek žestoko protiviti svakom obliku zastrašivanja i napada na novinare, aktiviste i građane. Bilo kakav pokušaj ograničavanja slobode govora, a u Hrvatskoj im svjedočimo gotovo svakodnevno, smatramo neprihvatljivim pa ćemo ovaj tjedan uputiti u proceduru zakonske izmjene koje bi onemogućile da uopće dođe do ovakvih tužbi - najavio je Skoko.

Sloboda govora, poručio je, predstavlja kamen temeljac svakog demokratskog društva i prvu liniju obrane svih ostalih sloboda. 

- Osim što vjerujemo da otvorena javna rasprava o bilo kojoj temi nema alternativu, povijest nas uči da proganjanje i ušutkivanje neistomišljenika cijelo društvo čini intelektualno, ali i ekonomski siromašnijim. Samo je otvorena razmjena ideja, ali i kritika, jamac intelektualnog i ekonomskog napretka - zaključio je Skoko.

Vaša reakcija na temu