Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ali Relata Škorić napao Dobrovića: 'Zatvaranje Karepovca zauvijek je jedino što prihvaćamo!'

Škorić napao Dobrovića: 'Zatvaranje Karepovca zauvijek je jedino što prihvaćamo!'

Protivimo se izgradnji sortirnice i kompostane ili drugih pogona za obradu otpada na tom mjestu

Od resornog ministra g. Slavena Dobrovića zahtijevamo da zaustavi sve izgovore i odgađanja te potakne aktivnosti koje će dovesti do početka uspostave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom koji će omogućiti uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom za Splitsko-dalmatinsku županiju. U sklopu navedenoga tražimo da se odmah i bez odlaganja krene s projektom sanacije odlagališta otpada Karepovac, na kojem se u ovom trenutku pored Splita odlaže otpad iz još 19 gradova i općina. Dokumentacija za isto se još nalazi na odobravanju u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost , a građevinska dozvola istječe 25. travnja 2017. godine, do kada bi morali započeti svi radovi. Stoga je krajnje vrijeme da se taj projekt odobri od strane nadležnih državnih tijela kako bi se odmah mogao raspisati i provesti natječaj u vrijednosti od 100 milijuna kuna, a ukoliko se to ne realizira cjelokupna dokumentacija će propasti, pa će netko za to morati i preuzeti odgovornost - poručio je HDZ Split priopćenjem kojeg potpisuje predsjednik Petar Škorić.

Jasno je bilo da će Karepovac postati top tema čim je Robert Pauletić na službenom predstavljanju svoje gradonačelničke kandidature poručio da on od svih kandidata najprije može riješiti taj problem jer Most ima nadležno ministarstvo.

- Projekt sanacije Karepovca usvojilo je aktualno Gradsko vijeće Splita, prema projektu koji je HDZ-ova vlast usvojila još 2005. godine, a taj projekt usvojen je iz jednostavnog razloga što predstavlja jedini realni projekt sanacije Karepovca u realnom vremenu. Sve drugo predstavljalo bi nepotrebno odugovlačenje i stvaranje nepodnošljivih uvjeta života svim stanovnicima Splita. Napominjemo kako se uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom za Grad Split ne može promatrati izdvojeno od uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom Splitsko-dalmatinske županije. Također, protivimo se bilo kakvoj izgradnji sortirnice i kompostane ili drugih pogona za obradu otpada na samom Karepovcu, na kojem za to ne postoje nikakvi uvjeti niti za to ima ikakve potrebe, budući već postoji sortirnica na drugoj lokaciji, a ujedno su sortirnica i kompostana planirana u Centru u Lećevici. Napominjem, kako ćemo u Splitu učiniti sve kako bi odvojenim prikupljanjem otpada od 'od vrata do vrata' postigli zadani cilj od 50 posto do 2020. godine - dodao je Škorić, te zaključio:

- Za HDZ i građane Splita jedini prihvatljiv smjer je sanacija i kompletno zatvaranje Karepovca zauvijek, uz uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom, koji je rješenje ne samo za Split već i za cijelu Splitsko-dalmatinsku županiju.

Vaša reakcija na temu