Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Škorić: Osigurana državna potpora za Promet, kreće nabava novih autobusa!

Škorić: Osigurana državna potpora za Promet, kreće nabava novih autobusa!

'Na ovaj način značajno ćemo pomoći našem javnom prijevozniku u većinskom vlasništvu grada Splita da lakše prebrodi poteškoće u poslovanju i značajan pad prihoda uzrokovan pandemijom'

Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split i kandidat za Sabor u X. izbornoj jedinici, na Facebooku je objavio:

- Višemjesečni napori koje sam kao član saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu poduzimao uz pomoć gradonačelnika Andro Krstulović Opara, sindikata i predsjednika Uprave Promet Split Miroslava Delića, konačno su urodili plodom! Naime, Upravno vijeće HZZ-a donijelo je Odluku o dopuni uvjeta i načina korištenja sredstava vezano uz Potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim #covid19 virusom. Time je našoj najvećoj gradskoj tvrtki nakon 3 mjeseca nemogućnosti korištenja Vladine pomoći u vidu minimalne plaće ta mjera napokon ipak omogućena za mjesec lipanj. Na ovaj način značajno ćemo pomoći našem javnom prijevozniku u većinskom vlasništvu grada Splita da lakše prebrodi poteškoće u poslovanju i značajan pad prihoda uzrokovan pandemijom. Također, ustrajali smo na aktivnostima u pronalaženju dodatnih sredstava iz EU fondova kako bi se nastavila modernizacija voznog parka. Mogu slobodno kazati da smo na najboljem putu da se u skoro vrijeme osiguraju navedena sredstva, a kako bi Uprava Prometa putem izrade potrebnih studija i dokumentacije mogla krenuti u konkretne aktivnosti i postupak nabave novih vozila. Ovim putem još se jednom zahvaljujem svim djelatnicima naše gradske tvrtke na izuzetnom trudu i nesebičnom zalaganju u jeku najveće krize. Hvala vam od srca i sretno u daljnjem poslovanju!


Vaša reakcija na temu