Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Skup mladih istraživača na FGAG-u u Splitu

Skup mladih istraživača na FGAG-u u Splitu

Okupit će se njih 50

Deseti skup mladih istraživača iz područja građevinarstva i srodnih tehničkih područja pod nazivom Zajednički temelji 2023 - uniSTem održava se od 14. do 17. rujna na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. 

Skup će okupiti oko 50 mladih istraživača, od kojih će njih 25 održati izlaganja, a nazočit će i  rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Dragan Ljutić, dekan FGAG-a izv.prof.dr.sc. Neno Torić, ravnatelj Hrvatske zaklade za znanost prof.dr.sc. Ozren Polašek, dekani ostalih građevinskih fakulteta u Hrvatskoj te Mostaru, predstavnici Hrvatske komore inženjera građevinarstva, predstavnici suradnih tvrtki te ostali uvaženi gosti.

Cilj skupa je poticanje suradnje mladih istraživača kako u znanstveno-istraživačkom i stručnom djelovanju, tako i u ostalim aspektima njihovog profesionalnog života.

Ideja o kreiranju skupa krenula je prije 10 godina upravo iz Splita gdje su i održani prvi Zajednički temelji te se od tada u kontinuitetu, svake godine održavaju naizmjence na filijalama Udruge hrvatskih građevinskih fakulteta (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Mostar). Kroz dosadašnje susrete, preko 250 mladih istraživača (doktorandi i poslijedoktorandi), predstavilo je svoj rad i područje svog istraživanja. Kroz formalni dio (izlaganja i prezentacije) i neformalni dio (druženja i izleti) sudionici skupa imaju priliku upoznati kolege s drugih institucija i stvoriti preduvjet za povezivanje i daljnju suradnju.

Vaša reakcija na temu