Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Škver isporučio brod za nautički turizam obrtu iz Duća

Škver isporučio brod za nautički turizam obrtu iz Duća

Ovo je osmi 'mini kruzer' za domaće naručitelje iz okolice Splita

U Brodograđevnoj industriji Split danas je u more položena Novogradnja 536, imena 'Carpe Diem', broda za nautički turizam izgrađenog za domaćeg naručitelja, obrt 'Berekin' iz Duća. Na svečanosti porinuća su prisustvovali predstavnici naručitelja, a kuma broda Laura Nazor presjekla je konop šampanjca i simbolično 'porinula' brod u more. 

- Najprije se dida, tradicionalno u našim krajevima bavio pjeskarstvom (salbunjerstvo), nakon čega smo kupili 'trabakul' za prijevoz turista, i uspjeli se uz puno mukotrpnoga rada i odricanja održati u tom poslu. Uz veliku  pomoć agencije 'Riva' iz Zadra, koja nam je pomogla u realizaciji projekta, uspjeli smo izgraditi novi brod koji će ploviti po zadarskom području. Obitelj se širi, dolaze nova dica, pa se nadam da će nastaviti tradiciju pomorstva koju su započeli naši didi - naglasio je Ante Škarica, vlasnik obrta 'Berekin'.


Brodosplit je za naručitelja izradio čelični trup i nadgrađe za brod neto težine 103 tone, duljine preko svega 36,15 metara, širine na rebrima osam metara i gaza 2,50 metara. 

Ovo je osmi 'mini kruzer' iz serije putničkih brodova za nautički turizam koje splitski brodograditelji od 2012. godine grade za domaće naručitelje iz okolice Splita.

Vaša reakcija na temu