Slavko Vladušić: Sjedenje na Rivi u obilježjima omraženog kluba je izravan atak na jedinu preostalu stvar koja je Splićanima sveta!

Slavko Vladušić: Sjedenje na Rivi u obilježjima omraženog kluba je izravan atak na jedinu preostalu stvar koja je Splićanima sveta!

Nedavno je djeci iz Dalmacije zapaljen kombi u Zagrebu, o tome je bilo par novinskih napisa. Zar su ta djeca manje vrijedna?!

Slavko Vladušić je bio jedan od dvojice torcidaša na posljednjem finalu Kupa maršala Tita u Beogradu 1991. godine, a danas je predsjednik Hrvatskih laburista Split, pa je zanimljivo bilo čuti njegovo viđenje incidenta na Rivi.

- Ovo nije nacionalizam već huliganizam. Vidim da se mnogi zgražaju i osuđuju ovaj napad na vaterpoliste Zvezde, mnogi kažu 'bravo, tako im i treba'. Nedavno su u Zagrebu nastupala djeca iz Dalmacije, iz jednog malog kluba borilačkih vještina te im je uništen kombi s kojim su doputovali. O tome je bilo par novinskih napisa, ali onako usput. Zar su ta djeca manje vrijedna?! A kombi im je bio parkiran ispred hotela na periferiji. Imali su 'krive' registarske oznake u svojoj zemlji! - poručio je Vladušić. 

U Facebook objavi Doktor, to mu je nadimak iz navijačkih dana, još je naveo:

- Split je lud grad, ne možemo pobjeći od toga, niti pokušati opravdati bilo kakvu vrstu nasilja, ali pitao bih vas kako bi se vi proveli da sjednete usred Beograda ili Zagreba u obilježjima Hajduka? U mnogo navrata sjedio sam nasred Rive s prijateljima iz cijele bivše države i nikada nije bilo ni najmanjih problema, ali, jebiga, ljudi nisu nosili dresove Zvezde, Dinama, Partizana, Rijeke... Split je čudan grad, pa je specifičan po tome da možete smanjiti plaće, gasiti tvornice, dijeliti otkaze i nitko se neće pobuniti, ali u ponos grada (iako je i on spao na niske grane) Hajduk ne dirajte, a sjedenje na Rivi u obilježjima omraženog kluba (a svi su to osim Hajduka) je izravan atak na jedinu preostalu stvar koja je Splićanima sveta. Možete se složiti sa mnom i ne morate, ali takvo je splitsko stanje uma. U svakom slučaju ovo je idealna tema za zgražanje salonskih ljevičara i novinara iz regiona, kao i za likovanje desničarskog smrada na 'uspješno obavljenom poslu'. I jednima i drugima poručujem... Hajduk živi vječno!

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41301, "");
Pregledaj komentare