Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivana Kapetanović SLAVODOBITNIK MIHOVIL ŽUPA: Prvi sam alkar u obitelj, u selu, prvi 'u prezimenu'

SLAVODOBITNIK MIHOVIL ŽUPA: Prvi sam alkar u obitelj, u selu, prvi 'u prezimenu'

'Ovo je srića! Hvala Gospi! Krenuo sam od nule, najpoštenije'

Debitant, slavodobnitnik 306. Alke, Mihovil Župa još uvijek sabire dojmove velike, i kako kaže, potpuno neočekivane pobjede.

- To vam ne mogu opisat, Ne mogu doć sebi. Još je vjerujem. Nisam se nadao. Jesam bio spreman. Mijenjao sam konja. Najviše mogu zajvaliti Frani Talaji što mi je omogućio ovo sve. Svaki dan smo prije proba išli na kavu, razradili taktiku. Mijenjao sam koplje. Evo, u drugojt rci mi je čak i ploča od konja ispala. Srića! Samo srića! Hvala nebeskoj majci, Gospi našoj šta je ovako ispalo. Zadovoljan sam, kazao je uzbuđeni Župa. 

Kada je prvi put nastupio kao alkar, na Bari, prvu trku je promašio. Kaže da nije bilo zbog treme. 

- To mi je žena rekla - ti si krenuo od nule, to je najpoštenije. Druga trka u jedan, sutra Čoja otvorio sa sridom. Iša sam vatat sridu, pogodio u jedan, treću nisam imao šanse i samo sam prošao..., prisjeća se Župa.

Prvi je alkar u obitelji, u selu, prvi 'u prezimenu' je alkar. Velika je to čast, poručuje mladi alkar koji se uputio u Košute na feštu koju su mu priredili rodbina i prijatelji.


Vaša reakcija na temu