Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Slobodna Dalmacija otkazala suradnju Borisu Dežuloviću

Slobodna Dalmacija otkazala suradnju Borisu Dežuloviću

Novina treba desetorici osoba platiti ukupno 150.000 kuna odštete zbog teksta kolumnista u kojem ih je nazvao gnjidama

Slobodna Dalmacija je otkazala suradnju kolumnistu Borisu Dežuloviću.

- Navodno je razlog izgubljeni spor protiv gnjida - kazao nam je Dežulović.

Slobodna Dalmacija, podsjetimo, treba platiti 150.000 kuna desetorici osoba, koje su tužili tu dnevnu novinu zbog Dežulovićevog teksta u kojima ih je, među ostalim, nazvao gnjidama. Kolumnist im je 2012. godine posvetio tekst naslovljen sa 'Za njih bi bilo bolje da Bog ne postoji' za koji je Županijski sud u Splitu ocijenio da je dotičnima povrijedio čast, ugled i dostojanstvo. Dežulović ih je prozvao na stranicama Slobodne Dalmacije jer su, među ostalim, poručili da je 'Antonija Bilić neizravna žrtva Gay Pridea u Splitu'. Sud je stao na stranu, kako su ih neki zvali, 'intelektualaca iz Bubamare' (po kafiću u kojem su održavali konferencije za novinare), pa će Stjepan Lozo, Guido Piasevoli, Tatjana Alajbeg, Joško Čelan, Miroslav Klarić, Gordan Sladoljev, Barbara Kovačić-Domančić, Željko Ostoja, Miroslav Lozina i Marko Džaja dobiti po 15.000 kuna odštete.

Pitali smo Dežulovića smatra li da se iza prekida suradnje kriju drugi motivi, pa i bliženje parlamentarnih izbora. Odgovorio je nedvosmisleno:

- Ne treba biti pretjerano pametan za zbrojiti dva i dva. Upravljačka garnitura je procijenila da u ovom historijskom trenutku ne odgovara izričaj kao moj. Pa sad imaju izbora, nek im gnjide pišu.

Dodao je i da nije prvi kojega je 'ovo zadesilo', podsjetio je i da je nedavno Davora Krilu zamijenio Tihomir Dujmović.

- Umjesto mene Vukman i eto ga - zaključio je u svom stilu.

Kontaktirali smo i glavnog urednika Slobodne Dalmacije Ivu Bonkovića, ali on nije bio raspoložen za komentar ovog slučaja.

Vaša reakcija na temu