Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Slučaj Kaštelet: Tri kamiona, dva mala bagera i damper za dvije karijole zemlje?!

Slučaj Kaštelet: Tri kamiona, dva mala bagera i damper za dvije karijole zemlje?!

Iz Društva Marjan ističu da nisu prozvali Keruma nego odgovornu osobu - ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park - šumom Marjan Roberta Koharevića

Društvo Marjan reagiralo je kratko na izjave bivšeg gradonačelnika Željka Keruma da ga neopravdano prozivaju zbog odlaganja hrpe zemlje i građevinskog otpada u Park šumi Marjan.

Nisu prozvali, pojašnjavaju, Keruma, nego odgovornu osobu Javne ustanove za upravljanje Park - šumom Marjan, ravnatelja Roberta Koharevića.

Stoga što je, i to po Koharevićevoj osobnoj tvrdnji, dozvolio izvođenje osobito zabranjenih radnji u zaštićenom području kakva je Park šuma Marjan.

- Za očekivati je da svaki investitor prilikom izvođenja zahvata u prostoru želi proći što povoljnije. Primjerice, investitor može tražiti izgradnju nebodera na Telegrinu, ali nadležne institucije moraju ga u tome spriječiti, a ne poticati na zabranjene radnje, kao što smo imali u ovom slučaju - navodi Društvo Marjan.

Upravo ovakav, podsjećaju, ležeran pristup čelnih ljudi Javne ustanove prilikom izvođenja protupravnih građevinskih zahvata, jedan je od razloga ostavki dva člana Društva Marjan u Upravnom vijeću Javne ustanove.

Dozvola za deponiranjem otpadnog materijala je samo još jedan dokaz nastavka provođenja dosadašnje nedopustive prakse, navode, o čemu su obaviještene nadležne institucije. 

Materijal se na koncu dva dana intenzivno odvozio, i to jednim 'damperom', s dva mala bagera i tri višetonska kamiona, što je potkrijepljeno i fotografijama.

- Kao posljedica rada teške mehanizacije ostala su brojna oštećenja na stablima i sve to u dvostruko zaštićenom šumskom području Park šume Marjan i uz blagoslov Javne ustanove zadužene za zaštitu tog prostora. Pametnome dosta - zaključuje Društvo Marjan.

Na koncu dodajmo da iz gradske uprave nitko nije reagirao zbog 'privremenog deponija' kako ga je nazvao i Koharević u Park šumi Marjan.

Reagirao je tek Kerum kazavši da se radi o 'dvije karijole zemlje'.

Vaša reakcija na temu