SLUČAJ TENTE 'Ovo što Grad Split radi je isto kao da Grad Knin oda počast nekome tko je 1997. u Kninu skinuo državnu i stavio zastavu Krajine!'

SLUČAJ TENTE 'Ovo što Grad Split radi je isto kao da Grad Knin oda počast nekome tko je 1997. u Kninu skinuo državnu i stavio zastavu Krajine!'

Zašto se ograđuju od rušenja spomenika Radi Končaru ako su se odlučili slaviti ovaj čin?

Predsjednik Nove ljevice Dragan Markovina komentirao nam je dizanje zastave u čast Frane Tente na Marjanu.

- Grad Split je jučer službeno, ničim izazvan, odao počast Frani Tenti, podizanjem državne zastave na vrhu Marjana. Za one koji ne znaju, Tente je 10. travnja 1947. s tog mjesta skinuo državnu zastavu i umjesto nje stavio zastavu NDH - navodi. 

Pita (se) čemu, dakle, zapravo Grad Split odaje počast.

- Glorifikaciji ustaške države dvije godine nakon oslobođenja grada od fašizma, u čemu je sudjelovalo tri četvrtine Splićana? Taj čin je bio usmjeren upravo protiv njih - smatra. 

Dodao je i da možemo otići i korak dalje i ponudio usporedbu:

- Ovo što Grad Split radi je doslovno isto kao da Grad Knin oda počast nekome tko je, zamislimo primjera radi, na dan utemeljenja srpske paradržave, 1997. u Kninu skinuo državnu zastavu i stavio zastavu Krajine.

Markovina se još upitao zašto se ograđuju od rušenja spomenika Radi Končaru ako su se odlučili slaviti ovaj Tentin čin.

- Sadržajno je riječ o istome. Postavlja se na koncu pitanje, kad mu već Grad službeno odaje počast, zašto ne skinu maske do kraja pa ne stave istu zastavu koju je i on stavio? Štoviše, mogli bi to raditi istog datuma - poručio je. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14