Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SLUŽBENO Ivica Grković kandidat Mosta za gradonačelnika Splita

SLUŽBENO Ivica Grković kandidat Mosta za gradonačelnika Splita

Široj javnosti je poznat kao aktivist u inicijativi U ime obitelji

Pročelnik Katedre za anatomiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu dr. Ivica Grković bit će kandidat Mosta za splitskog gradonačelnika. Most je i službeno potvrdio svog kandidata kojega će predstaviti sljedeći tjedan.

Grković je, dodajmo, doktorirao na Zavodu za anatomiju i neuroznanost Sveučilišta u Melbourneu. Najistaknutije splitsko ime Mosta je Ante Čikotić tako da se očekivalo kako će beskompromisni gradski vijećnik u utrku, no kako nam je rekao, 'Grković je bolji kandidat'.

- Nama je cilj biti u izvršnoj vlasti da bismo napravili promjene na bolje. Ne oporba niti vlast radi vlasti, to je 'novo normalno' kojem trebamo težiti. Grković je čovjek skroz drukčijeg mentalnog sklopa i vjerujem u uspjeh - komentirao nam je Čikotić.

Široj javnosti Grković je poznat kao aktivist u Građanskoj inicijativi U ime obitelji koja je provela referendum o braku. Osim toga, kao liječnik u Upravnom vijeću splitskog KBC-a je odbio poslušnost tadašnjem ministru zdravstva Milanu Kujundžiću i odbio glasati 'po naputku politike'. Presudio je njegov glas da na čelo bolnice dođe dr. Julije Meštrović.

Vaša reakcija na temu