Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Smijenjeni šef zadarske krim-policije odbio alkotest i vrijeđao kolege, priveden je

Smijenjeni šef zadarske krim-policije odbio alkotest i vrijeđao kolege, priveden je

Krivudao po cesti

Smijenjeni voditelj Službe kriminalističke policije Bore Mršić priveden je u subotu, piše Index.

Zadarska policija izvijestila je u nedjelju o policijskom službeniku izvan službe (49) kojeg su oko 5 ujutro priveli policajci. Kako se neslužbeno doznaje, radi se o Mršiću.

- Dana 31. srpnja 2021. godine oko 5 sati na području gradskog predjela Gaženica u Zadru, policijski službenici su u prometu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom vožnje nije kretao obilježenom prometnom trakom, a s kojim automobilom je upravljao 49-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe. Tom prilikom, 49-godišnji policijski službenik je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, a zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije - kažu iz policije. 

Sve se to dogodilo nakon što je ranije iste noći na javnom mjestu izvrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je radio svoj posao. 

Mršić je smijenjen jer je u Bibinjama skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola. Tad mu je izmjereno 1,3 promila u krvi, a u nesreći koju je skrivio oko 7 ujutro ozlijeđena je mlada vozačica.  Tad je načelnik Policijske uprave zadarske  podnio prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti. 

Osim disciplinske odgovornosti, zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom Mršić će biti i prekršajno sankcioniran, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog ovog novog incidenta uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, odbijanje testiranja na alkohol i nepropisno kretanje kolnikom, narušavanja javnog reda i mira i omalovažavanja policijskih službenika, odveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Načelnik policije u Zadru ga je udaljio iz službe, te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu.

Vaša reakcija na temu