Smojin teatar od srijede do subote na Šperunu

Smojin teatar od srijede do subote na Šperunu

Program počinje svake večeri u 21 sat

U srijedu na Šperunu, na križanju Jerine i Smojine ulice, počinje Smojin teatar, manifestacija koju organizira Gradski kotar Varoš s ciljem obnavljanja tradicije pučkih priredbi, igrokaza, recitala i koncerta na varoškim pjacetama. Program svake večeri počinje u 21 sat, a u srijedu je na rasporedu kabaretska predstava multimedijalne umjetnice Ana-Marije Fabijanić. Drugog dana teatra na repertoaru je Smojina 'Roko i Cicibela', a u petak Večer čakavske priče udruge Marko Uvodić Splićanin & Duo Artis: Jadran Vušković i Oliver Rogošić. Teatar završava u subotu predstavom 'Čekaonica' u izvedbi Kaštelanskog kazališta.

Vjeko Santrić, predsjednik GK Varoš u odlasku, prisjetio se listopada 2013. godine kada je kroz Akupunkturu predloženo otvaranje Smojinog teatra.

- Ideju su kasniji organizacijsko-tehnički nesporazumi za dulje vrijeme ugasili, a cijeli je Varoš s brojnim svojim nekad živim pjacetama i dvorima prepušten stihijskom štekatiziranju i apartmaniziranju. Zato je uvijek i pravi i zadnji čas da makar povremeno u takve prostore vratimo onu vrstu šušura koja ne dolazi samo od kovčega turističkih kotačića, nego šušura koji priziva potrebu da iz neke pitomije nedavne prošlosti na svjetlo dana izvučemo i mogućnost življenja bogatijeg i raznovrsnijeg od pukog i turizmu apsolutno podređenog preživljavanja. I premda smo svikli da se planovi sve češće donose radi samih planova, a ne njihove realizacije, u Varošu se začudo prionulo vlastitom gradu pokloniti jednu malu i nepretencioznu svibanjsku paletu kulturnih događanja za koja ne sumnjamo da će privući mnogu pažnju i odobravanje - poručio je Santrić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14