Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SMRT REDARA Državni inspektorat istražuje zakonitost u klubu Aqua

SMRT REDARA Državni inspektorat istražuje zakonitost u klubu Aqua

Kaznene prijave protiv četvorice, jedan zadržan u pritvoru

Prošlo je tjedan dana od nemilog događanja na otvaranju sezone u biogradskom klubu Aqua kada se dogodile tuča i smrt 54-godišnjeg zaštitara.

Policija je podignula kaznene prijave protiv četvorice sudionika tučnjave koje Općinsko državno odvjetništvo dovodi u vezu. Županijski sudac istrage samo je jednog zadržao u pritvoru.

Postoji osnovana sumnja da je 21. svibnja 2023., u jednom ugostiteljskom objektu u Biogradu na Moru došlo do fizičkog sukoba između više osoba i smrtnog ishoda za 54-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u navedenom objektu radio kao zaštitar, napisano je u njihovom priopćenju Općinskog državnog odvjetnišva. Njima je  Županijsko državno odvjetništvo prepustilo slučaj  koji još nije dobio pravu kvalifikaciju dok ne stigne nalaz obukcije koju je  prošle nedjelje naložila dežurna županijska državna odvjetnica.

Čeka se i na inspekcijski nalaz iz Državnog inspektorata koji je uključen u istragu oko pravno statusa zaštitara te radnog vremena kluba, buke i ostalih uvjeta rada kluba koji se nalazi uz more u Solinama, pored kampa Ilirije.

Inspektori Državnog inspektorata u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, PU Zadarskom, nakon obavljenih izvidnih radnji provode daljnji postupak u okviru svoje nadležnosti, a svrhu izvođenja dokaza i utvrđivanja svih pravno relevantnih činjenica. S obzirom da su inspekcijski nadzori u tijeku, ne možemo komentirati nalaze prije okončanja nadzora, rečeno je na novinarski upit o inspekcijom dijelu posla, piše 057 Info.

Vaša reakcija na temu